EsmeraldaNETT

Vina Esmeralda

Nå er høsten kommet, og i takt med den synkende temperaturen i havet stiger også kvaliteten på råvarene i fiskedisken. Krabbene begynner nå å få rikelig med mat under topplokket og sammen med hummer er dette å regne som en av høstens store delikatesser.

Publisert

Nykokte krabber har en grov og tøff smak som passer perfekt til det asiatiske kjøkken. Prøv gjerne en krabbesalat hvor du bruker alt av krabbekjøttet, og bland i finhakket chili, fersk koriander og limesaft. Server dette så med chilimajones. Viña Esmeralda harmonerer veldig godt med de asiatiske primørene, og den beskjedne sødmen på 7,8 g/l bidrar ytterligere til å balansere smakene til denne forfriskende varianten av norske krabber.

Smaksnotat: Lys gul med grønnskjær. Forfriskende fruktduft som av krydder, sitrus, eple med tydelige søte florale toner. Når vinen kommer i munnen signaliserer den behagelige, modne frukttoner. Syrligheten balanserer sødmen. Terningkast 6 – 85 p.

Land/distrikt: Spania, Catalonia, Penedès.

Produsent: Torres (www.torres.es)

Druer: Muscat (85 %) og Gewurztraminer (15 %)

Alkohol: 11,5 %

Serveringstemperatur: 8-9 grader

Pris: 355 kroner (Vinmonopolet)

Webside norsk importør:www.torres-partners.no

"
Powered by Labrador CMS