Verdens klassiske øltyper nett

Verdens klassiske øltyper

Øl er mer enn pils. Det understreker den nya ølboka Verdens klassiske øltyper ettertrykkelig. Den beskriver et 40-tall forskjellige øltyper fra hele verden. Det er forfatteren og ølkjenneren Gustav Jørgensen som står bak den nye boka, som lanseres under oktoberfestivalen på Union Scene i dag, fredag 2. oktober.

Publisert

Verdens klassiske øltyper, ny bok fra Gustav Jørgensen.

Jørgensen, som kommer fra Drammen, har i en årrekke skrevet om øl i magasinet Rødt & Hvitt, samt i andre magasiner og tidsskrifter. Han er også aktiv i ølsmakinger og som ølkåsør. Han er dessuten første nordmann som er blitt opptatt i British Guild of Beer Writers.

Forfatteren har for øvrig tatt alle bildene som brukes i boka selv.

En ølreise i historien

Forfatteren tar leseren med på en ølreise gjennom historien, fra Plzen, pilsens vugge i Tsjekkia via britiske bryggeritradisjoner og skikker til moderne til levende bryggerimuseer og amerikanske mikrobryggerier.

Alle øltypene som Jørgensen beskriver i boka har sine genuine historie som kan knyttes til samfunnet og den tiden de ble utviklet i.

Mat og øl

Gustav Jørgensen har skrevet boka Verdens klassiske øltyper. Her med et av de nye type ølglassene som er utviklet av Aass Bryggeri/Gustav Jørgensen og Kari Ulleberg.

Verdens klassiske øltyper gir leseren en innføring og økt forståelse for de ulike øltypenes særpreg og karakteristika, noe som også er avgjørende for å finne de rette og gode kombinasjonene med mat.

– Hva øl og mat angår, så gjelder de samme prinsippene som med vin og mat; riktige kombinasjoner vil løfte frem det beste i både mat og drikke, skriver Jørgensen.

Forord av Terje Aass

Forordet i boka er for øvrig skrevet av Terje Aass, som er administrerende direktør i Aass Bryggeri. Han skriver:

"Verdens klassiske øltyper er viktig. Den åpner leserens øyne for ølets vidunderlige verden i harmonisk ledtog med mat. Øl er så mye mer enn bare pils"

Les også: Håndblåste ølglass fra Aass Bryggeri

Vi anbefaler alle ølinteresserte å ha akkurat denne boka i bokhylla.

Verdens klassiske øltyper

Forfatter:Gustav Jørgensen (tekst og foto)

Forlag:Bibere Forlag

Antall sider: 176.

Veiledende pris: 398 kroner.

Trykket i 2000 eksemplarer

Se også i neste nummer av Horeca, nummer 7 2009

"
Powered by Labrador CMS