Isklar

Isklar stopper fall i vannsalg

I mai ble det solgt 116 000 liter mindre stillvann på flaske enn det ble gjort i samme måned i fjor. Det er likevel ikke snakk om et kraftig fall i markedet, da nykommeren Isklars vannsalg i mai kompenserer for denne nedgangen.

Publisert

Det er ferske tall fra Bryggeri- og drikkevannsforeningen som viser til et fall i salget av stillvann på flaske uten smak.

Isklar stopper nedgangen av stillvannssalget. (Foto: Isklar)

I mai i år ble det solgt 1,94 millioner liter flaskevann av denne typen, mot 2,06 millioner liter i fjor på samme tid. Salget til det norske mineralvannet Isklar, som tappes fra en kilde under Folgefonna, er ikke medregnet i disse tallene, men selskapet kan bekrefte at dersom salget deres inkluderes i disse tallene er det ikke snakk om noen nedgang i stillvannmarkedet.

Salg etter planen

- Isklar har vært i salg på det norske markedet siden februar i år, og vi er tilfredse med å se at salget går etter planen. Vi er nå til stede i mange dagligvarebutikker, samt kioskkjeder og bensinstasjoner - for å nevne noe, og vi vokser. Nå går vi dessuten inn i en sesong som erfaringsmessig er "høytid" for salg av flaskevann, og selv om vi har langsiktige ambisjoner, så forventer vi sakte, men sikkert å ta stadig større markedsandeler i stillvannmarkedet i tiden som kommer, sier Helge Valeur, direktør for forretningsutvikling i Isklar.

Norges eneste karbonnøytrale vann

Isklar har et eksepsjonelt lavt innhold av kalk og mineraler, noe som gjør at det ikke har noen ettersmak. Dessuten er Isklar Norges eneste karbonnøytrale vann, og et av få i verden.

- Det vil alltid være en debatt rundt flaskevann, emballasje og miljøvennlighet. I den sammenheng er det gledelig å registrere at returen på PET-engangsflasker, som blant annet Isklar tappes på, er hele 90 prosent. Vi vil også understreke at Isklar har som mål å levere det mest klima- og miljøvennlige flaskevannet på markedet, og i så måte er vårt produksjons- og logistikksystem utviklet nettopp med tanke på å minimere miljø- og klimapåvirkningen, sier Valeur.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS