Dansk boef

Danskebøf danker ut burgeren

En nygammel matbølge skyller inn over Danmark: Gamle danske retter som stekt flesk og danskbøf er i ferd med å danke ut pizza og burgere også blant de yngste.

Publisert

Dansk bøf er det danske motstykket til den norske kjøttkaken som tradisjonsmat.

– Flere og flere unge kommer inn for å få dansk tradisjonsmat. Forleden hadde vi to trettenårige gutter som bestilte stekt flesk med persillesaus, forteller Line Nielsen, servitør på Sand’s restauration i Skolegade i Esbjerg til jv.dk.

Hun tror det skyldes at unge mennesker ikke så ofte får servert den slags mat hjemme, og derfor er dansk mat blitt en delikatesse, som man søker på restaurantene.

Tilbage til røttene

Café Danmark i Esbjerg er enda en av de restauranter som lenge har hatt tradisjonsmat på menyen. Heller ikke her har aldersgruppen blant gjestene noensinne vært så blandet som den er i dag.

Smitter av

– Det er blitt utrolig populært blant unge mennesker. Det har vært et enormt fokus på nordisk mat og solide, gamle retter de senere år, og det smitter av på alle aldersgrupper, sier Susan Jørgensen, daglig leder på Café Danmark.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS