Ruth-Hege Holst
Ruth-Hege Holst

Ny daglig leder i NKL

Ruth-Hege Holst (44) er ansatt som daglig leder i NKL. Hun begynner i jobben i løpet av våren/sommeren. Holst har internasjonal arbeidserfaring med salg og markedsføring av norske merkevarer i engelsk- og fransktalende markeder.

Publisert

Ruth-Hege Holst.

I tillegg til en rekke styrelederverv, har hun også arbeidet med internasjonalt salg på Figgjo AS, undervist ved Høgskolen i Stavanger, vært daglig leder ved Gastronomisk Institutt og kontroller ved Grand Hotel i Oslo, skriver Gladmatavis.no.

Bred erfaring

Hun har bred erfaring innen prosjektledelse og forretningsutvikling fra nasjonale og internasjonale prosjekter, og ser fram til å ta fatt på arbeidet som tilrettelegger for alle medlemmene NKL, prosjekter, kokkelandslag (senior og junior) og samarbeidspartnere.

Sans for det franske

Holst har kokkefagbrev fra Hotel Neptun, Bergen i 1987. Hun har spesielt sans for det franske kjøkken, og har jobbet som kokk hos Christian Plumail, Auberge de l`Esrerel, Juan-les-Pîns.

Hennes favoritter er utvilsomt i den søte enden av menyen. I Frankrike oppdaterte hun seg både på fransk språk og konditorkunst hos Lenôtre i Paris.

Fra Bergen

" I begynte hun på 1989 Norsk Hotellhøgskole i Stavanger, studier i kjøkken- og restaurantadministrasjon. Holst fullførte sin Master of Science i internasjonal hotell- og reiselivsadministrasjon ved Cornell University, USA, og Norsk Hotellhøgskole. I tillegg har hun studert britisk politikk og sosialhistorie i Cambridge, England. Bergenserinnen Holst har stor reiselyst, og med stipender for unge kokker kom hun til Frankrike, Singapore, Hongkong og Bangkok. Selv beskriver hun dette som beinhardt arbeid fra morgen til kveld, men det var vel verdt strevet. Her lærte hun kanskje aller mest om kommunikasjon og kulturforståelse.

Gladmatavis.no