Juniorlandslagets Aron Espeland sammen med Runa Kvendseth i aksjon under konkurransen lørdag. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

To gull til Norge i VM for kokkelandslag

Både senior- og juniorlandslaget sikret gullmedalje på den første konkurransedagen i VM for kokkelandslag («Culinary World Cup») i Luxembourg.

Publisert

– Vi er rett og slett superfornøyde med uttellingen etter første dag. Dette er viktig for motivasjonen for resten av konkurransen, det er fantastisk stemning her i leiren, og alle er nå klare for å gi alt i de gjenstående konkurransene. Vi fikk veldig bra tilbakemeldinger fra dommere under evalueringen etter lørdagens dyst. Det var noen småting de pirket på, men dommerne var veldig fornøyde med hvordan oppgavene var løst, melder manager for både junior- og seniorlandslaget, Jørn Lie.

– Gull til begge lag var akkurat det vi trengte nå for å komme i rette modus for videre arbeid, sier Jørn Lie, her sammen med kokkelandslagets kaptein, Christer Rødseth. (Foto: Mo

– Akkurat vi hva vi trengte

– Gull til begge lag var akkurat det vi trengte nå for å komme i rette modus for videre arbeid mot varmmatkonkurransen for junior som foregår mandag, og konkurransen i kaldmatbuffet for seniorer på tirsdag. Vi er nå supermotiverte og klare for å vise de andre hva vi kan i de resterende konkurransene, fortsetter Lie.

To gull til Norge på første konkurransedag i VM for landslag. (Foto: NKL)

Les også: Klart for VM for kokkelandslagene

Eneste med to gull første konkurransedag

Norge var den eneste nasjonen som sikret gull både i junior- og seniorklassen den første konkurransedagen, og nå ligger det norske lagene godt an i løypa for å sikre seg en meget hederlig plassering totalt.

Disse fikk medalje lørdag:

Senior (varmmat)

Gull: Norge, Island

Sølv: Skottland

Bronse: Thailand, Sør-Korea, Kypros

Senior (buffet, kald)

Gull: Sverige

Sølv: Forenede Arabiske Emirater, Finland

Bronse: Ungarn, Mexico, Slovenia

Junior (varmmat)

Gull: Hong-Kong

Sølv: Sør-Korea

Bronse: Slovakia

Junior (buffet, kald)

Gull: Norge

Bronse: Luxembourg, Forenede Arabiske Emirates.

Juniorlaget i aksjon allerede mandag

Seniorlandslagets Håkon Solbakk under arbeid under konkurransen lørdag. (Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls)

Dette er tidsplanen den kommende uka for de norske lagene.

Mandag 26. november: Junior – varmmat (Norge serverer blant annet lam og torsk)

Tirsdag 27. november: Senior – kaldmat (tema «nordiske årstider»)

Torsdag 29. november: Premieutdeling

18 500 treningstimer

Deltakerne på kokkelandslagene, som har lagt ned over 18 500 timer i forberedelser frem mot konkurransen, er svært glade og lettet over resultatet fra første dag.

Les også: Generalprøvehelg for kokkelandslagene

Les også: Disse er med kokkelandslagene

Solid grunnlag for de resterende konkurransedagene

Gullene lørdag er et fantastisk utgangspunkt for resten av konkurransen, der begge lag deltar i flere konkurranser.

Sammenlagtvinneren blir kåret under konkurransens siste dag. Juniorlandslaget leverte lørdag en «Contemporary buffet» til 12 personer, som ble servert som en 5-retter.

Seniorlandslaget konkurrerte i «Hot Kitchen», der de serverte en 3-retters meny til 110 gjester i «Restaurant of Nations Culinary» lørdag kveld.

«Culinary World Cup»

«Culinary World Cup» arrangeres hvert fjerde år. Konkurransen er sammen med Culinary Olympics de to viktigste konkurransene for de norske kokkelandslagene. OL neste gang arrangeres i Stuttgart i Tyskland i februar 2020.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS