Nyetablerte Smakfulle Rom har fått «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Akershus». (Foto: Morten Holt)

BU-pris til Smakfulle Rom

Unik utnyttelse av gården, ga nyetablerte Smakfulle Rom i Sørum «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Akershus».

Publisert
Stine Kirkeby mottok prisen sammen med sin mann Hans-Ove. Her med juryleder Per Annar Lilleng i Innovasjon Norge. (Foto: Innovasjon Norge)

Stine og Hans-Ove Kirkeby har mottatt «Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Akershus» for sin nytenking og unike utnyttelse av gårdens totale ressurser. Vinnerne kan betegnes som typiske gründere ved at de er innovative, tør å satse, har skapt en virksomhet som kan betegnes som unik både regionalt og nasjonalt og hvor det er store synergieffekter som tas ut mellom deres ulike konsepter.

Utnyttet gammel låve

Med utgangspunkt i gården Asak Søndre sine totale ressurser og tradisjonelle landbruksvirksomhet, har vinneren i løpet av de siste årene bygget opp en bærekraftig virksomhet.

Smakfulle Rom Konferansegård med sine hypermoderne fasiliteter er etablert i en gammel låve som sto tom, og som nå er ombygd etter dagens krav.

Les mer om Smakfulle Rom en en tidligere publisert artikkel her

Du kan også lese om Smakfulle Rom i magasinet Horeca, nummer 5 2016

Bruker også gårdsskogen

Vinneren viser at næringsutvikling med stor lokal verdiskaping og sysselsetting er mulig med basis i gårdens ressurser.

Fra ett av rommene i den ombygde låven på Asak søndre som er blitt til Smakfulle Rom. (Foto: Morten Holt)

Etableringen av Sørum Aktivitetspark viser at gårdsskogen i det unike ravinelandskapet kan bli en unik og suksessfull arena for aktiviteter og opplevelser, uten at landskapet forringes.

– Vi ønsket å utnytte gårdens ressurser og skape arbeidsplasser både for oss selv og andre. Vi har satset stort på landbruket og utnyttet gårdens bygninger og skog. Fokus på kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Hans-Ove Kirkeby.

Vinnerne imponerer med sin unike satsing

I Norge finnes det sannsynligvis ikke sidestykke til denne etableringen som ekteparet Kirkeby har gjort med basis i gårdens og landbrukets ressurser. Vinneren har bygget opp en lønnsom virksomhet gjennom utvikling av nye produksjoner og tjenester, og ved å ta hånd om hele verdikjeden selv. Gårdens markedsnærhet er et fortrinn, beliggenheten må sies å være «midt i smørøyet» med sin korte avstand til både Oslo og Gardermoen, men samtidig ute på landet.

– Årets vinner i Akershus oppfyller på en god måte kriteriene som er satt for prisen. De kan betegnes som typiske gründere ved at de er innovative, tør å satse, har vilje og tro på sin satsing og har lykkes med å bygge opp en virksomhet som er unik både regionalt og nasjonalt. Dette vil forhåpentligvis inspirere andre til å se mulighetene som finnes i landets største markedm sier juryleder Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold, i en pressemelding.

Prisvinnerne mottar 50 000 kroner i førstepremie og går videre til den nasjonale konkurransen, der prisen er på 250 000 kroner. Den nasjonale vinneren blir offentliggjort i januar.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket

Innovasjon Norge har, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet, årlig delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket i alle landets fylker.

Prisen ble første gang utdelt i 1997 og det var fra starten en felles pris for Oslo og Akershus. I 2012 ble det for første gang i historien utdelt en egen pris i Oslo.

Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Det kåres en vinner i hvert fylke som mottar 50 000 kroner. Fylkesvinnerne går videre til den nasjonale konkurransen, hvor prisen er 250 000 kroner.

Powered by Labrador CMS