BocusejubelØrjanJohannessen2
BocusejubelØrjanJohannessen2

Klare for Bocuse d’Or Europe

Fredag ble det klart hvilke 20 land som er klare for Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Stockholm 7. og 8. mai neste år. Ørjan Johannessen skal kjempe mot kokker fra disse nasjonene.

Publisert

Ørjan Johannessen spretter champagnen sammen med commis Julie Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold etter seieren i Bocuse d'Or Europe i Brussel i 2012.  (Foto: Impuls)

Ørjan Johannessen, som er Norges deltaker, representerte også Norge i Bocuse d’Or Europe i Brussel i 2012. Da ble det seier.

I den globale finalen i Lyon i januar i år gikk det ikke like bra. Der endte det med fjerdeplass og trøstepremien «Beste fisk».

Nå drar austevollingen til Sverige for å forsvare tittelen i EM, men det er i januar neste år det gjelder. Da ønsker nok ikke Ørjan å havne utenfor pallen.

Les også: Ørjan møter erfarne Bocuse d’Or-kokker

20 land

Under finner du landene som er kvalifisert. I følge Bocuse d’Or sin Facebook-side var det lange diskusjoner før organisasjonskomiteens leder Mathias Dahlgren presenterte den endelige listen.

Belgia

Bulgaria

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Island

Luxembourg

Nederland

Norge

Russland

Spania

Storbritannia

Sverige

Sveits

Tyrkia

Tyskland

Ungarn

Østerrike

Dette skal kokkene lage

Dette er for øvrig oppgaven de konkurrerende kokkene skal gjennom:

Fisk

* Sei med blåskjell og østers servert på tallerken til 14 personer.

Kjøtt

* Helt svinelår med svinelabb, svinblod og svinetarm servert til 10 personer på fat og 4 på tallerken.

"

Relaterte artikler