Gunnar Hvarnes Spiseriet Nettbruk  (4)
Gunnar Hvarnes Spiseriet Nettbruk (4)

Årets Kokk kåres i dag

I løpet av dagen blir det klart hvem som blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. Årets Kokk 2013 arrangeres i Mathallen på Vulkan i Oslo i dag.

Publisert

Det er nok de små detaljene som vil avgjøre Årets Kokk 2013. Det er seks meget sterke kandidater i finalen. Her er en av dem, Adrian Løvold, i aksjon som commis for Geir Skeie under Bocuse d'Or i Lyon i 2009. (Foto: Morten Holt)

Vinneren blir Norges neste Bocuse d’Or-deltaker, og skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm 7. og 8.mai neste år, og med all sannsynlighet i Bocuse d’Or i Lyon året etter (må være blant de 12 beste i Bocuse d’Or Europe for å nå den gjeveste finalen).

Arrangøren har annonsert at vinneren kåres rundt klokka 18.00 i kveld.

Erfaren gjeng!

Det er erfaren kokkegjeng som møtes til dyst i Mathallen. De aller fleste med Bocuse d’Or-rutine selv eller arbeidsgivere med erfaring fra konkurransen.

Dette er de seks som skal kjempe om de fire finaleplassene

Kjøkken nummer 1 - Jan Robin Ektvedt

Jan Robin Ektvedt (Foto: NKL)

Assisterende kjøkkensjef på Strand Restaurant

Født: 1986

Arbeider hos Tom-Victor Gausdal, som tok sølv for Norge i Bocuse d’Or i Lyon i 2005.

Vant gull i Norgesmesterskapet for lærlinger og Nordisk Mesterskap for lærlinger på Island i 2006

På det norske kokkelandslaget 2013-2017

Kjøkken nummer 2 - Øyvind Bøe Dalelv

Øyvind B. Dalelv. (Foto: NKL)

Soussjef på Statholdergaarden

Født: 1989

Arbeider hos Bent Stiansen, som ble Norges første Bocuse d’Or-vinner i 1993.

Sølvmedalje i NM i kokkekunst 2013, gull i World Skills (VM i yrkesfag) i London i 2011, bronse i Nordic Chef of The Year i 2011

På det norske kokkelandslaget 2013-2017

Kjøkken nummer 3 - Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Kjøkkensjef på Bekkjarvik Gjestgiveri

Født: 1985

Har tidligere deltatt i Bocuse d’Or Europe i 2012 i Brussel (gullmedalje) og i Bocuse d’Or i Lyon i 2013 (beste fisk).

Vant Årets Kokk også i 2011, og gull i NM i kokkekunst i 2010. Var commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or Europe i 2008

Kjøkken nummer 4 - Adrian Løvold

Adrian Løvold. (Foto: Morten Holt)

Driver Adrian H. Løvold Kurs & catering, Trondheim

Født: 1988

Var commis for Geir Skeie da han vant Bocuse d’Or i Lyon i januar 2009.

Kjøkken nummer 5 - Gunnar Hvarnes

Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger konserthus

Født: 1977

Har deltatt tidligere i Bocuse d’Or Europe 2010 i Geneve (sølvmedalje) og Bocuse d’Or 2011 i Lyon (bronsemedalje)

Har også tidligere vunnet Årets Kokk (2009). Vant gull i NM i kokkekunst både i 2006 og 2007, sølv i 2004

Var kaptein på det norske kokkelandslaget i perioden 2004 til 2008 (OL-gull i 2008).

Kjøkken nummer 6 - Alexander Berg

Alexander Berg. (Foto: NKL)

Restaurant Oro, Oslo

Født: 1982

Arbeider hos Terje Ness, som vant Bocuse d’Or for Norge i 1999. Alexander Berg vant NM i kokkekunst i 2008, og Nordisk Mesterskap i kokkekunst i 2009.

Har to fjerdeplasser i Årets Kokk tidligere (2009 og 2011)

Kaptein på det norske kokkelandslaget 2013-2017

Juryen

De norske jurymedlemmene er Eyvind Hellstrøm, Tom-Victor Gausdal, Terje Ness, Sven-Erik Renaa, Odd Ivar Solvold, Bent Stiansen og Charles Tjessem - alle tidligere deltakere i Bocuse d'Or for Norge.

I tillegg er danske Allan Poulsen (nå kjøkkensjef på Bagatelle), Jonas Lundgren (Bocuse d'Or-deltaker for Sverige i 2008 og 2009, og tidligere ansatt på Bagatelle) og danske Jesper Kock, også han med bakgrunn fra Bagatelle, gjestedommere.

Erling Sundal skal være konferansier under Årets Kokk 2013 på Mathallen i Oslo sammen med den kjente radioprofilen Lars Eikanger.

Les også: Årets Kokk skal kåres

Les mer om konkurransen på Bocusedornorge.no

"

Relaterte artikler