Horecaomslag0213

Nytt Horeca på vei til abonnentene

Årets andre utgave av Horeca i 2013 er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese om ISS sitt nye lunsjkonsept, om Bagatelles nye drivere, om P-Hotels, om hoteller i OL-byen Sotsji, samt tema Ryfylke – for å nevne noe.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 2 2013. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

ISS har i lang tid hatt lunsjkonseptet Mat og mennesker, men nå skal dette sakte, men sikkert endres til det nye konseptet Tid for lunsj.

I 400 kantiner landet rundt skal menyer, uniformer og logoer endres, og kokkene skal læres opp. Arbeidet er i full gang, i løpet av 2014 skal alle ISS-kantiner ha det nye lunsjkonseptet på plass.

Les mer om ISS sin nye lunsj i Horeca nummer 2 2013.

Skandinavisk Bagatelle

Trioen som skal styre Bagatelle og søsterrestauranten Lille B i Bygdøy Allé fremover, er danske Allan Poulsen, svenske Niklas Johansson og norske Robert Lie.

Både Lie, som nå blir daglig leder, og Johansson (assisterende daglig leder) har begge fire års fartstid på Bagatelle – mens Eyvind Hellstrøm ledet restauranten, mens kjøkkensjef Poulsen regnes som en av Danmarks mest anerkjente kokker.

Les mer om «nye» Bagatelle, som åpnes med nye drivere rett etter påske, i Horeca nummer 2 2013.

Bli abonnent på magasinet Horeca nå

Skal være billigst

P-Hotels har et vågalt mål om pris, og tenker utradisjonelt både om fasiliteter og ansatte.

– Vi sparer mye på ikke å ha et tradisjonelt frokostbord, og gjestene setter stor pris på matposen. Hele kjeden er tuftet på å gjøre prosedyrene enkle og effektive. Det gjør oss litt unike. Og det gjenspeiler seg på prisen, for vi har sagt at vi skal være billigst, sier driftssjef for P-Hotels Brattøra i Trondheim, Stein Ludvigsen.

Typebedrift

På Byen i Tromsø har gått så bra så lenge at det er på tide å legge om. Nå får Nordens Paris en helt ny bar, inspirert av amerikansk 30-tall.

Bli abonnent på Horeca her

Canadisk vin

Ørkenen Sonora, som strekker seg fra Mexico og gjennom hele USA, ender opp i den sørligste delen av Okanagan Valley i Canada. Dette skaper et meget tørt klima med varme vinder opp gjennom dalen. Temperaturen kan ofte komme opp i 35 grader. Middeltemperaturen i juli og august ligger er høyere enn i Napa Valley.

Fotosyntesen og modningen av druene skyter fart takket være lange dager med mange soltimer og et intenst lys, som skyldes at dalen ligger på 49° og 50° N. Det er samme breddegrad som de nordligste tyske og franske vingårdene. Mens disse europeiske områdene frister tilværelsen i et forholdsvis kjølig klima, nyter druene i Okanagan godt av det unike mikroklimaet i dalen.

Les mer om viner fra Canada i Horeca nummer 2 2013

Ryfylke

Bladet er ellers fullspekket med reportasjer og notiser fra både Norge og utlandet. Les om hotellene i OL-byen Sotsji, om Ryfylke-kokken Frode Selvaag og om det nyetablerte Verkshotellet på Jørpeland.

Portrettet denne gangen fant vi i Tromsø der danske Poul-Henrik Remmer styrer Radisson Blu Tromsø.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spalteneBransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS