Michael_Jackson1
Michael_Jackson1

De verste hotellgjestene

Hotellportalen http://www.concierge.com/ har kåret verdens verste hotellgjester. Det kan bety ekstraarbeid hvis Michael Jackson, Amy Winehouse, Britney Spears, Mariah Carey eller Keith Moon tar turen innom hotellet.

Publisert

Michael Jackson, som fylte 50 år fredag 29. august, lever opp til tilnavnet «Wacko-Jacko», og topper listen over verdens verste hotellgjester i kåringen.

Blant de verste episodene som trekkes frem, er episoden i Berlin i 2002 der Michael Jackson holdt sin da ni måneder gamle sønn Prince Michael II utover gelenderet på balkongen til hotellsuiten sin foran verdenspressen.

Krever litt av hvert

Nettstedet kritiserer samtidig Jackson for å ha tvunget World Music Awards til å booke mer eller mindre alle rommene i hotellet Hempel Hotell i London i forbindelse med en opptreden han skulle gjøre under prisutdelingen i 2006.

Under det samme besøket ba han hotellbetjeningen om å sette opp en fem og en halv meter høy vegg ved resepsjonen på hotellet for å bevare sitt privatliv. I 2007 skal Jackson angivelig ha forlangt svære boller fylt med Haribo gummigodteri, et gigantisk speil og en svær xylofon for sitt opphold på et annet London-hotell.

Kildevann til hundene og rød løper

Mariah Carey krever etter sigende at badet på hennes hotellrom skal ha nye toalettseter og gullkraner. Kildevann skal være på plass, til både henne og hundene...

To TV-er som viser hennes egne musikkvideoer er også et krav. I 2005 måtte London-hotellet Baglioni rulle ut rød løper før hun i det hele tatt ville gå ut av limousinen.

Knuste hotellrom

Britney Spears skal ha knust et hotellrom i Beverly Hills i Los Angeles, og tiltrukket seg paparazzifotografer som fluer.

Amy Winehouse er ikke spesielt mye bedre enn de nevnte, og er kommet med på listen for også å ha ødelagt flere hotellrom. I forbindelse med MTV Europe Music Awards som fant sted i München i fjor, kastet Amy en tallerken med pasta bolognaise i veggen på hotellrommet sitt før hun kuttet opp gulvteppet med kniv foran lamslåtte hotellansatte.

Moon på sitt verste

Keith Moon, The Who' s trommelegende, regnes som selve kongen av knuste hotellrom. Han skal for det første ha parkert en bil i et hotellsvømmebasseng i Michigan. Dette var etter at gjestene i bursdagsfesten hans hadde sprayet ned rommet hans med brannslokkingsapparater.

Men så er det galskapen som har blitt Moons kjennetegn når han besøker hoteller verden over: Å kaste TV-er ut av vinduet. På et australsk hotell kastet han tv-en over balkongkanten og rett i bassenget. Da hotellsjefen banket på døren hadde han den klissvåte tv-en med seg. "Hvem gjorde det?". Moon innrømte straks at "Det var meg!", før han løftet tv-en, løp til balkongen og kastet den ut vinduet igjen.

Men dette var egentlig ingenting. Hotellsjefen på et American-hotell klagde fælt på bråket som kom fra Moons rom. Da fikk Moon smuglet dynamitt inn på rommet, og fyrte av en ladning på badet. Sånn at hotellsjefen skulle høre forskjellen på støy og The Who.

Kunstnertull

Kunstneren Salvador Dalí var surrealismens far, og også en snodig hotellgjest. Da han var gjest på Tuileries betalte han hotellstaben for hver flue de kunne fange til ham.

En annen gang krevde han å få en hest levert til rommet, og da han bestilte en saueflokk fikk han det. Sauene skjøt han på med løskrutt.

Kilder: P4.no, ABC Nyheter, concierge.com