Du er her

Vintervin

- En Cesari Ripasso Bosan er en flott vintervin som med sin spesielle fremstillingsmetode gir oss den kraft og fylde som årstiden forlanger, sier Anne Eliasson, vinansvarlig og sommelier i Brand Partners AS.
Av ct_admin
Publisert 14.02.2008 00:25

 

I Norge konsumerer vi tre ganger så mye rødvin som hvitvin, noe som tildels avspeiler vårt klima og våre sesongavhengige matvaner.

Hvitvinkonsumet øker gjennom sommermånedene når vi foretrekker et avkjølende glass med frisk hvitvin, mens vi i vinterhalvåret heller drikker en temperert rødvin som med sin fyldigere smak og intensere alkoholpreg passer vintermaten bedre.

Spesiell produksjonsmetode

Ripasso er en produksjonsmetode som har sitt utspring i Valpolicella-distriktet i Veneto i Nord-Italia.

Metoden innebærer at en ung Valpolicella gis en annnengangs gjæring i 2-3 uker sammen med druerestene fra Amarone-produksjonen.

Mer alkohol

Ordet Ripasso betyr å passere på nytt; re passere. Resultatet blir en vin som har friskheten fra den unge vinen, men er blitt kraftigere, har fått mer alkohol og dybde, lenger ettersmak og den klassiske duften av rosiner fra Amaronen.

Stilmessig ligger en Ripasso mellom en vanlig Valpolicella og en Amarone. Den er rimeligere i pris og ikke like kraftig som Amaronen, noe som gjør den lettere å kombinere med mat.

Klassisk Ripasso

- Cesari Ripasso Bosan 2004 er en klassisk Ripasso med alle egenskapene som vi søker i denne typen vin, informerer Anne Eliasson.

En ung Valpolicella laget på druene Corvina og Rondinella, har gjæret en andre gang sammen med tørkede druerester etter fremstilling av Amarone fra vinmarken Bosan. Vinen har en intens duft av modne kirsebær med innslag av kakao, tobakk og vanilje. Smaken er varm, fyldig og sødmefull, og balanserer elegant med alkoholnivået på 14  prosent.

Cesari Ripasso Bosan passer utmerket sammen med viltkjøtt, grillet kjøtt og godt modne oster. Vinen kan med fordel skjenkes fra karaffel.

Webside: www.brandpartners.no