Du er her

Vil etablere kulinarisk senter i Lofoten

Fylkesrådet i Nordland støtter prosjekt som skal etablere et kulinarisk senter i Lofoten. Senteret skal bidra til å fremme Lofoten som matregion.
Av Redaksjonen
Publisert 26.11.2018 12:00


Hauklandstranden i Lofoten. (illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– Senteret skal fremme Lofoten som matregion, med alle de fantastiske råvarene som finnes der, og styrke matopplevelsene for innbyggere og besøkende, sier fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap).

Får opp interessen igjen


Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Et viktig formål med prosjektet er å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag, sier fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap), som opprinnelig kom opp med ideen.

Bakteppet var en nedgang i søkertallene for restaurant- og matfag på Vest-Lofoten videregående skole.  

– Et kulinarisk senter vil bidra til få opp interessen hos de unge igjen. Nå skal prosjektet i gang med å finne ut hvordan et sånt senter eventuelt skal organiseres. Utviklingen vil kreve etablering av samarbeidsrelasjoner, forankring, og felles utforming av visjoner, mål og innhold, som er dette forprosjektets oppgaver, sier Olsen.

Totalkostnad på 770 000 kroner

Forprosjektet skal identifisere kunnskap, faglig kompetanse og fastsette en prosjektstruktur.

Den etablerte styrings- og arbeidsgruppen består av fagpersoner og ledere fra Vestvågøy kommune, Vest-Lofoten Videregående skole og LofotenMat SA.

Fylkesrådet bevilger 375 000 kroner til Vestvågøy kommune til formålet.

Prosjektet har en totalkostnad på om lag 770 000 kroner og andre bidragsytere er Vestvågøy kommune, Vest-Lofoten videregående skole, Lofoten Reiselivsfagskole og Destinasjon Lofoten.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca