Andreas Viestad

Viestad hedret internasjonalt

Smak av Krydder av Andreas Viestad ble kåret til den beste kokeboka i hele verden under Gourmand Wards i London denne uka. I tillegg ble landets førstedame når det gjelder mat, Ingrid Espelid Hovig, hedret for sin årelange innsats for matkultur. Flere andre norske forfattere for norske mat- og vinbøker ble også hedret.

Publisert

Andreas Viestad har gjort det meste for å promotere norske produkter og norsk mat i utlandet.

Han har samtidig laget spennende kokebøker på sine reiser i utlandet, deriblant i India.

Med Smak av Krydder, som er gitt ut over Cappelen forlag, fikk han den svært anerkjente prisen "Best Foreign Cookbook in the World".

Det er Mette Randem som har tatt bildene i boka. 26 finalister kjempet om tittelen.

Ingrid Espelid Hovig

Espelid Hovig ble hedret for sitt langvarige arbeid for mat og matkunst med en egen spesialpris, Special Award, fra den internasjonale juryen.

Også boka Himmelske kombinasjoner (forfatter Geir Salvesen, illustratør Nancy Bundt) ble hedret. Boka har gode beskrivelser av kombinasjonen mat og vin, og ble tildelt tredjeplass i konkurranse med 14 andre land.

Geir Salvesens bok Salvesens Vin 2008 fikk dessuten andreplass i konkurransen "Best Wine Guides in the World", der 17 land var med i konkurransen

Videre vant Drinks and Cocktails av Georgios Andritsos andreplass i kategorien "Best Spirits Book in the World" og Mat + vin = sant av Christer Berens ble kåret til en av verdens tre beste vinpublikasjoner dette året.

The Gourmand Yearbook 2008

Alle bøkene og finalistene blir nå vist frem på London Book Fair denne uka, fra 14 til 16. april. I oktober blir de samme bøkene presentert

Samtlige finalister omtales også i Gourmand Yearbook 2008, med bilde av omslaget og kontaktdetaljer.

Powered by Labrador CMS