Du er her

Verdens mestselgende likør fyller 40 år i dag

Baileys er verdens mestselgende likør, og ble første gang lansert 26. november 1974. Populariteten har steget for hvert år, og 40-åringen er i dag den mest populære kremlikøren  i landet. Hvert år selges det 82 millioner flasker Baileys over hele verden, i Norge kjøper vi omtrent en halv million flasker per år.
Av ct_admin
Publisert 26.11.2014 00:15

40 år med Baileys - i dag.

En ny undersøkelse gjort av produsenten Diageo viser at hele 62 prosent av Norges kvinner nyter drikken, men også 43 prosent av mennene drikker også likøren.

I 2011 produserte CNN en liste over verdens mest populære drikker. Øverst på listen finner vi naturlig nok vann, etterfulgt av Coca-Cola og kaffe, og på en 32. plass finner vi Baileys.


40-åringer liker 40-åringen

– Helt siden Baileys ble lansert i Norge i 1974, har salget vært blant de høyeste i Europa. Vår nye undersøkelse viser oss at norske damer elsker likøren, og de fleste av dem er i aldergruppen 40 år. Det er jo artig at 40 åringen er mest populær blant dem som er 40, sier Guri Rime, kommunikasjonsansvarlig hos Diageo.


Gilbey of England startet det hele

Baileys Irish Cream ble opprettet av Gilbey of England, som var en enhet av International Distillers & Vintners, et bryggeri-, vin- og brennevinsselskap, etablert i 1962 etter sammenslåing av W & A Gilbey og United Wine Traders. I 1971 forsøkte de å lansere et produkt i det internasjonale markedet, og tre år senere så Baileys dagens lys. Signaturen RA Bailey ble inspirert av Baileys Hotel i London.


Baileys Irish Cream

* Lansert 26. november 1974

* 40 000 kuer står for produksjonen av melken

* Alle kuene er fra Irland og utgjør 5 prosent av den totale irske melkeproduksjonen

* Det brukes over 275 millioner liter melk per år for å produsere Baileys

* Hvert minutt, hver eneste dag – drikkes det 2365 glass Baileys

* Hvert år kåres den beste melkekua i Irland og blir hedret med tittelen «Baileys-kua»

Pressemelding