Vant NM for kokke- og servitørlærlinger

Kokkelaget fra Charles & De i Rogaland ble førstepremievinnere i Norgescupen for kokkelærlinger sist helg. Servitørlaget fra Oslo med representanter fra Restaurant Victor og LeCanard ble servitørmestere. De skal representere Norge under Nordisk mesterskap for lærlinger i Danmark den 12 til 16.april.

Publisert

Janey Chen og Kristian Pettersen fra Charles & De i Sandnes imponerte dommerne i kokkeklassen, og vant foran Anja Laursen og Gorm Dahl fra Midtåsen Solvold i Sandefjord.

I servitørklassen vant Renate Grindalen og Geir Kristian Næss fra Restaurant Victor og LeCanard.

Ørret, kylling og appelsin

Servitørlærlingene kjempet om å være best på service, kokkene skulle tilfredsstille dommernes smaksløker. På finalemenyen sto ørret, kylling og appelsindessert.

På finaledagen fikk deltakerne utdelt råvarene, og de måtte selv sette sammen en meny. En lagleder fikk være med på rådslagning den første halvtimen. Etterpå måtte lærlingene klare seg på egen hånd.

Kokk

1. plass: Kokkenes Mesterlaug Rogaland. Janey Chen og Kristian Pettersen (Charles & De, Sandnes)

2. plass: Kokkenes Mesterlaug Vestfold. Anja Laursen og Gorm Dahl (Midtåsen, Sandefjord)

3. plass: Kokkenes Mesterlaug Hedmark & Oppland: Karin Marie Haugen og Johan Skinmo (Fossheim Turisthotell, Lom)

Servitør

1. plass: Renate Grindalen og Geir Kristian Næss (Restaurant Victor og Le Canard)

2. plass: Maria Olsen og Marthe Andersen (Restaurant Ylajali og Statholdergården).

3. plass: Helge Korneliussen og Trond Lierhaugen (Theatercafeen).

Powered by Labrador CMS