Du er her

Unge mat og vintalenter

Vinkelneren Tim Drew fra Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo og kokken Hans Erik Olsen fra NordØst Food & Cocktails i Trondheim vant i helga henholdsvis «Jeunes Sommeliers» og «Jeunes Chefs Rôtisseurs».
Av Morten Holt
Publisert 16.03.2016 09:27


De to vinnerne, Hans Erik Olsen (til venstre) og Tim Drew.

Unge unge kokker og vinkelnere var invitert til å delta på Jeunes Chefs Rôtisseurs og Jeunes Sommeliers. Konkurransen ble arrangert i Bergen 11. og 12. mars i regi av Bailliage de Bergen.

Seier til NordØst Food & Cocktails i kokkeklassen


Hans Erik Olsen fra NordØst Food & Cocktails med sin commis Tamara Iversen gikk seirende ut av kokkeklassen.

NordØsts deltaker i vinkelnerklassen tapte altså pallen knepent, men i kokkeklassen tok restauranten revansje! Hans Erik Olsen og hans commis Tamara Iversen gikk nemlig helt til topps.


Sølv til Andreas Sørlie Trøjgaard med commis Cathrine Lillekroken.

«Jeunes Chefs Rôtisseurs» viste nok en gang at det faglige nivået hos unge kokker i Norge kan forklare hvorfor vi gang på gang plasserer oss i toppen av kokkehimmelen.

Etter en knivskarp konkurranse, der det skilte svært lite mellom finalistene, var det altså til slutt duoen fra NordØst som vant.


Rolf Arne Jørgensen med commis Hilde Lundås ble nummer tre.

Trønderne dominerte

På sølvplass fulgte Andreas Sørlie Trøjgaard (To Rom og Kjøkken), med commis Cathrine Lillekroken, mens Rolf Arne Jørgensen fra samme restaurant (To Rom og Kjøkken) med commis Hilde Lundås ble nummer tres.

Fjerdeplassen ble delt mellom Leopold Prytz Roze (Scandic Nidelven) og commis Torkil Helmersen, Simon Rundereim (Bekkjarvik Gjestgiveri) og commis August Bernard Cernic og Stian Viken (Scandic Hell Hotel) og commis Ørjan Berg.

Tim Drew vant overlegent blant sommelierene


Tim Drew fra Tjuvholmen Sjømagasin vant klassen for vinkelnere.


Sølv til Camilla Tufte.

Tim Drew ble den soleklare vinner av «Jeunes Sommeliers», det nasjonale uttaket for den internasjonale finalen, som går i Vaduz, Liechtenstein i september 2016.

Ifølge arrangør Bjarne Askeland gjorde Tim Drew en svært god figur, og vant en overlegen seier.

På sølvplass endte Camilla P. Tufte fra Cornelius sjømatrestaurant i Bergen.


Bronse til Kim Waldahl Thørn.

På tredjeplass kom Kim Waldahl Thørn fra To Rom og Kjøkken i Trondheim, og ikke langt etter, på fjerdeplass, endte Fredrik Rabben fra NordØst Food & Cocktails i Trondheim.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

 

Faktaboks

Chaîne des Rôtisseurs

* Chaîne des Rôtisseurs er et fransk gastronomisk broderskap med internasjonal tilslutning som kan føres tilbake til 1248.

* Med 25 000 medlemmer i 75 land har Chaîne des Rôtisseurs som formål å forene amatører og profesjonelle med stor interesse for mat, vin og det gode måltid.

* Gjennom lokale og nasjonale arrangement videreføres gamle tradisjoner og det nyeste innen kokekunst.

* I Norge finnes det om lag 800 medlemmer.

* Les mer på Chaine.no.