matinspeksjon-colourbox

- Tror på mørketall i restaurantslurv

Mattilsynet tror restaurantbransjen i Norge fortsatt er preget av dårlig hygiene og andre store mangler.

Publisert

I fjor fikk over 80 restauranter anmerkninger fra tilsynet, men administrerende direktør i Mattilsynet, Joakim Lystad, tror det kan være langt større mørketall.- Den aksjonen vi hadde viser at det fortsatt er mye å gripe fatt i. Vi har et meget godt samarbeid med bransjeorganisasjonen, men det som særpreger denne bransjen er at det er relativt lite organisering på eiersiden, og de som ikke er organisert er det vanskeligere for oss å nå.Innskjerping

Nå krever Lystad at bransjen skjerper seg, både når det gjelder kompetanse og hygiene. - Vi var nok overrasket over at vi fant så mye avvik som vi gjorde på tross av at denne aksjonen var så godt varslet. Våre forventninger til denne bransjen er at de tar dette mer alvorlig, det er nødvendig med tanke på mattryggheten.

Kilde: P4

Powered by Labrador CMS