Du er her

Tredelt vinnerkonsept

LEDER: Hun ville tilby lokalbefolkningen andre produkter enn de du er vant til å finne i dagligvareforretningene.
Av Morten Holt
Publisert 02.09.2016 04:00

Lederartikkelen er hentet fra Horeca 5/2016.

Men en ren delikatessebutikk ville være vanskelig å få til å gå rundt på et så lite sted som Elverum. Med inspirasjon fra reiser sør i Europa, tenkte hun utradisjonelt: Kombinasjonsdrift ville være eneste løsningen for å få gjennomført drømmen.

Og med over 20 års erfaring på en av Elverums bedre restauranter, Forstmann, endte det selvfølgelig også opp med en restaurant/spisested – som har vist seg å bli det nye instedet i hedmarksbyen ved Glomma sør i Østerdalen. Og når hun i tillegg også tilbyr catering, fikk brått hennes nye bedrift tre bein å stå på.

Men det er ingen «typisk» restaurant Tømte varter opp med. Den er nemlig stengt på kveldstid. Det var lunsjgjestene hun ville ha tak i, og med beliggenhet midt i smørøyet, valfarter byens befolkning til Siris midt på dagen.

Med så god respons i løpet av den korte levetiden, er det fort gjort å la seg friste til å utvide konseptet, men nå ønsker hun «å få satt seg i markedet» og etablere en sikker økonomisk plattform. For allerede i første driftsår gikk bedriften i pluss.

– For å overleve i et hardt marked må det tenkes annerledes, og jeg vil alltid være tro mot konseptet mitt, sier Siri Tømte til Horeca.

I Horeca 5/2016 kan du lese mer om Siri Tømtes nyskapning Siris Delikatesse, Spisested & Catering på side 14-16.

Last ned bladet her

 

Nøkkelord