Du er her

Tre viner til julehøytiden

Det nærmer seg jul, hvilket betyr godt selskap, god mat – og gjerne noe godt i glasset. Her er noen av høytidsfavorittene som importøren Ekjord har plukket ut: Den slagkraftige italieneren Magnitudo, den boblende Nuà og den elegante Chateau Coufran.
Av ct_admin
Publisert 22.12.2014 03:00


Til peiskosen: Magnitudo

Magnitudo er egnet drikke foran peisen denne vinteren. På latinsk oversettes magnitudo til blant annet størrelse, storhet og betydning – alle gode beskrivelser for denne slagkraftige BiB-en. Designet er også dekket av ingen ringere enn havets mektige gud Neptun.

Den allsidige vinen passer utmerket til høytidens lange julebrunsjer og koldtbord.

Pris: 390 kroner (Vinmonopolet)


Til nyttårsaften: Nuà Prosecco

Boblende og italienske Nuà er som skapt for å feire nye anledninger.

Nuà er en elegant, frisk og fruktig prosecco, som er noe tørrere enn de fleste andre på markedet. Nyt den gjerne som aperitiff, eller som drikke til feststemte middager med skalldyr og fisk på bordet.

Pris: 120 kroner (Vinmonopolet)


Til vinkjenneren: Chateau Coufran

Chateau Coufran 2005 er for den som setter pris på gode årgangsviner. Det lille franske vinslottet Coufran fra Bordeaux tilbyr en utsøkt variant, og dét fra en årgang som har blitt hyllet blant kjennerne.

Dette er en kraftig rødvin, med lang og god ettersmak – som egner seg ypperlig til alle typer kjøttretter som serveres rundt jul og nyttår.

Pris: 240 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Ekjord.no

"