Du er her

Til Lyon-konkurranse med ost fra Jæren

Bo Jensen, som driver sitt lille ysteri på gården Aurenes på Høgjæren, er i vinden om dagen. I juni skal han delta i Farm Cheese Awards i Lyon.
Av Morten Holt
Publisert 27.04.2018 09:00


Bo Jensen med fem av de seks ostene han skal delta med i Lyon, og sønnen Noah, som ble født i fjor høst. (Foto: Privat)

Farm Cheese Awards arrangeres på Sirha i Lyon (samme sted som Bocuse d’Or arrangeres annet hvert år) 18. juni.

– Jeg ser veldig frem til dette. Dette blir veldig spennende. Jeg skal delta med seks forskjellige oster, forteller Bo Jensen.

Les også: Bo Jensen lager geitost i verdensklasse

Disse deltar Jensen med


Bo Jensen satser knallhardt mot det første oste-VM på norsk jord. (Foto: Privat)

Lille Aske, som er «flaggskipet» til Jensen, er selvfølgelig en av ostene.

De andre fem er Fjeltopp (den andre kjente osten fra Bo Jensen), og nyskapningene Snøball, pyramideosten Høgjæren, Geitost fra Bo Jensen og Geitost fra Bo Jensen med aske.

– Flere av ostene, i tillegg til de kjente Lille Aske og Fjelltopp, vil også bli tilgjengelig på det norske markedet i løpet av året, forteller Jensen.

Blir spennende

Det var den franske osteeksperten Emmanuel Carbonne som anbefalte Jensen å være med i konkurransen.

– Nå har vi meldt oss på årets første konkurranse, og det blir spennende hvordan de seks ostene hevder seg, sier Jensen.

Les også: Bo Jensen satser knallhardt i 2018

Oste-VM i Bergen i november

Lyon-konkurransen blir som en generalprøve å regne før oste-VM for første gang skal arrangeres på norsk jord i november, nærmere bestemt fredag 2. november – i Bergen.

I fjor var Lille Askes Bo Jensen den eneste norske osten av 3001 som fikk tittelen «Super Gold» (66 oster fikk tittelen).

Les også: Super Gold i oste-VM til Bo Jensen

Les også: Utvikler oster til oste-VM på norsk jord i 2018

Les mer om konkurransen i Lyon på Farmcheese-awards.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her