– Våre norske håp, Liliana Haaland og Oliver Serve, gjorde en fantastisk innsats, men nådde dessverre ikke opp i gårsdagens konkurranse, heter det i en pressemelding.
Les også: Fra Årets unge kokk til S. Pellegrino Young Chef
Regional finale i London
I finalen på Waitrose Cookery School i London ble det levert ekstraordinære prestasjoner fra 10 av Storbritannias og Nord-Europas mest talentfulle unge kokker, og juryen kåret Jerome Ianmark Calayag til regional vinner.
Han går dermed videre til finalen i konkurransen for unge kokker. Den arrangeres i Milano i juni 2020.
Bjørn Svensson i juryen
Kjøkkensjef og eier på Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, satt som norsk representant i juryen og var med å kåre Jerome til vinner.
Her finner du en oversikt over gårsdagens finalister med signaturrettene de presenterte.
Slik arrangeres S.Pellegrino Young Chef
S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:
FASE I – Søknad (4. februar – 30.april 2019)
FASE II - Global Shortlist (1. juni 2019)
ALMA (verdens ledende internasjonale utdanningssenter for italiensk mat) velger maksimalt 10-15 semifinalister for hver av de 12 nøkkelregionene.
FASE III - Lokale konkurranser (semifinaler) (21. juni – 31. desember 2019)
Ved utgangen av desember 2019 vil 12 semifinalister fra 12 ulike regioner i hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.
FASE IV - S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2020)
I juni 2020 vil de 12 unge kokkefinalistene samles i Milano for «Grand Finale», arrangert av S.Pellegrino.
Pressemelding