Du er her

Sven-Erik Renaa Årets Kjøkkensjef 2008

Sven Erik Renaa fikk utmerkelsen Årets Kjøkkensjef 2008 da NKL hadde landsmøte i Kristiansand sist helg. Årets Olderman 2008 ble Hans D. Ørstavik, mens Erling Kristian Bjørnstad og Jon Henriksen mottok André Enghs Gullnål.
Av ct_admin
Publisert 17.03.2009 07:40

NKLs avtroppende formann Håkon Reigstad overrekker Årets Kjøkkensjef-nål, vinkaraffel, diplom og en pengegave på 30 000 kroner til Sven Erik Renaa. (Foto: Tom Haga)

Sven Erik Renaa har brakt norsk mat og norske råvarer ut, ikke bare i Europa, men også i verden. Han har hatt verden som sin arbeidsplass og var i en kort periode i New York.

Han har vært med å bidra til at mange unge kokker fra Norge er i verdenseliten.

Sven Erik Renaa etter at Det Norske Kokkelandslaget vant OL-gull i fjor høst. (Foto: Tom Haga)

Renaa har hatt to perioder på Det Norske Kokkelandslaget og ledet Juniorlandslaget i en. Sven Erik har vært med og vunnet både VM og OL med Det Norske Kokkelandslaget som han har vært manager for de fire siste årene.


Årets Oldermann 2008 - Hans D. Ørstavik

Årets Oldermann sitter nå i sin tredje periode, og har et ledet et velfungerende og aktivt laug.

Årets Oldermann har vært en pådriver for aktiviteter i det lokale laug i en årrekke, og har foruten de nasjonale prosjektene også gjort lokale prosjekt i regi av NKL. Han har vært aktiv i komiteer i NKL de siste årene.

Han er en temperamentsfull humørspreder, som alltid ser løsninger fremfor problem.

Ørstavik har i løpet av det siste året, også vært en stor støtte og viktig brikke under den olympiaden i Erfurt. Og har i mange år ledet Norgescup for kokk og servitør lærlinger på en meget tilfredsstillende måte.

Har du behov for skrujern, strøm eller vann er Årets Oldermann Hans Dahl Ørstavik i Kokkenes Mesterlaug Rogaland den rette mannen.


Andre Enghs Gullnål


til Erling Kristian Bjørnstad og Jon Henriksen

André Enghs Gullnål er innstiftet av Kjøkkensjefenes Pensjons-stiftelse A/L i anledning av André Enghs 75 års dag 20. oktober 1966, som en heder for hans banebrytende arbeid for kokkefaget i Norge.Gullnålen som er Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelse, kan tildeles personer fra inn- eller utland, som gjennom sitt virke og innsats har arbeidet for kokkefagets fremme, det være seg faglig, litterært eller administrativt.

Erling Kristian Bjørnstad var med å starte det lokale laug der han er medlem.

Bjørnstad har vært oldermann i to perioder og har sittet i styret i lauget i totalt fem perioder. Han har promotert norske og arktiske råvarer i inn- og utland deriblant i Nagano under OL i 1998. Bjørnstad har tidligere også mottatt tittelen Årets Oldermann.

Jon Henriksen har vært vaktbikkja som har passet på styret i NKL, og har hatt kontroll på at de vedtak som er blitt fattet har vært i tråd med våre vedtekter.

- Han har vært ordstyrer på våre landsmøter siden landsmøtet på Lillehammer i 1995, og har vært en god sparringpartner og rådgiver, heter det i meldingen fra NKL.


Årets fårete laug -


Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland

Årets fårete laug hadde gjennomført dagen på tre ulike måter. Skole, alders- og sykehjem med gjester og registrering av flere spisesteder.

Tre skoler hadde besøk av ungdomsskoleelever, hvor utbeining av lam ble gjennomført før fårikålen ble tilberedt og spist med gjester til stede.

Et stort lokalt alders- og sykehjem serverte 320 porsjoner fårikål til beboere og ansatte. I tillegg var det registrert i underkant over 20 spisesteder.

Oldermann Frode Myklevik og Kokkenes Mesterlaug Hedmark og Oppland fikk prisen Årets fårete laug.