Du er her

Sunnere mat til lastebilsjåførene

3000 medlemsbedrifter og nærmere 20 000 sjåfører tilknyttet Norges Lastebileier-Forbund (NLF) fristes med 15 prosent avslag på alle hovedretter på 17 veikroer og spisesteder i Norge. Målet er at norske lastebilsjåfører skal motiveres til å velge sunnere mat.
Av ct_admin
Publisert 03.04.2014 07:30

Mortens Kro er et av de 17 utvalgte spisestedene der lastebilsjåførene tilbys sunnere og billigere mat. (Foto: Morten Holt)

Samtidig er målet å få hvilepauser med bedre kvalitet, som igjen skal gi tryggere og bedre sjåfører på veien.

Det er Utvalgte Spisesteder og NLF som har inngått en avtale for å få tungbilsjåførene til å bli smartere i sine matvalg.

Disse 17 veikroene/spisestedene i Norge er med på ordningen


Bedre kosthold

Bakgrunnen er at (NLF) vil hjelpe yrkessjåførene til å velge et bedre kosthold. Sjåførene har en krevende hverdag, ofte på dårlige veier, og er nødt til å forholde seg til strenge regler om pauser som andre er veifarende fritatt for.

 – Det har lett for å bli enkel mat med raske karbohydrater, og vi registrerer at dette innebærer et økende helseproblem. NLF ønsker at sjåførene skal få muligheten til å variere i større grad, og velge mer energirik mat som varer lenger. Iallfall bør de kunne innta ett «sitt-ned-måltid» om dagen og puste skikkelig ut.  Det gir både bedre helse og trafikksikkerhet, noe sjåførene, våre medlemmer og hele samfunnet er tjent med, sier markedsdirektør Kjell Olafsrud i NLF til Lastebil.no.


Håper på nye kunder

 – Mange lastebilsjåfører tar en pålagt eller frivillig pause på våre veikroer. Vi vet at mange har sitt favorittstoppested. Men andelen bør kunne økes betydelig, sier daglig leder i Utvalgte Spisesteder, Per Lauritz Lien.

– Avtalen med Utvalgte Spisesteder er helt i tråd med våre målsettinger, som blant annet er å gi sjåførene mindre stress og bedre pausekvalitet, øke trafikksikkerheten, redusere sykefravær og vise samfunnsansvar, sier Olafsrud i NLF. Han har stor tro på at bevisstheten blant medlemmene er høy, og at avtalen vil få god effekt.

Les hele saken på Lastebil.no

"