Du er her

Sultne på reinsdyrkjøtt

De tre største dagligvarekjedene har økt salget av reinsdyrkjøtt med nær 20 prosent siden 2011. Det viser tall fra Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop.For å få fart på salget av reinsdyrkjøtt, subsidierte myndighetene kjøttet i fjor. Det førte raskt til bedre tilgjengelighet, lavere priser og økt salg.
Av ct_admin
Publisert 25.10.2013 03:15

<p>Lasagne med rein og syltede kantareller (Foto: MatPrat)</p>

 

Markedsutvalget for reinkjøtt og næringen har jobbet med kjøttindustrien og dagligvarehandelen for å øke utvalget og oppmerksomheten rundt kjøttet.

Nå er reinsdyrkjøtt tilgjengelig i mange varianter over hele landet, ikke bare som reinskav, den gamle slageren i frysedisken.


Vekst i alle butikker

– Det har kommet flere flotte produkter av indrefilet, ytrefilet, mørbrad, flatbiff, stek og skav, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Solberg Gundersen i Norgesgruppen.

Hun forteller at alle Norgesgruppens butikker har reinsdyrkjøtt, men bredden i sortimentet varierer mellom kjedene Kiwi, Meny, Ultra, Centra, Spar og Joker.

Rema 1000 har satset stort på alle typer renskåret kjøtt de siste årene

– Utvalget av reinsdyrkjøtt i våre butikker har økt kraftig, og vi registrerer en solid salgsvekst for skav, biffer og fileter, sier kategorisjef for ferskvare i Rema 1000, Ole Førre Skogstø.

Coop har 13 produkter av reinsdyrkjøtt i sortimentet og utvider nå med blant annet ferdigstekt reinsdyrstek.


Populære oppskrifter

– Det har vært god produktutvikling på reinsdyrkjøtt de siste årene, og det er gode nyheter for forbrukerne, sier matrådgiver Ragnhild Kolvereid i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

MatPrat har de siste årene sett at interessen for reinsdyrkjøtt i befolkningen er stor og økende, ikke minst blant yngre. Mange ønsker å prøve ut oppskriftene som er utviklet ved kontoret.

– Finnbiff og bidos har i flere år vært blant de mest populære oppskriftene på matprat.no. Nå har vi utviklet flere spennende oppskrifter med reinsdyrkjøtt, fra fingermat, til festmat og hverdagsmiddager, sier Ragnhild Kolvereid.

Matprat.no har i dag 40 oppskrifter på reinsdyrkjøtt.

Newswire

"