Du er her

Strinda-elever på lag med Bøe Dalelv

Øyvind Bøe Dalelv var først ut. Snart besøker også Geir Skeie elevene på Strinda videregående skole. Besøket er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom restaurant- og matfag på skolen og firmaet Famosa.
Av ct_admin
Publisert 16.05.2012 13:30

Øyvind Bøe Dalelv gir gode råd til elevene på Strinda videregående skole. (Foto: Strinda videregående skole)

Famosastipendet ble tidligere i år tildelt elevene Ingrid Aune og Magnus Indseth. Stipendet er ment å inspirere kokk- og servitørelever til å gjennomføre faget og til å søke seg ut som lærlinger i bedrift.

I tillegg til individuelle premier har Famosa fått organisert enestående gruppepremier der elevene på RM får besøk av kokker i verdensklasse. I tillegg til Øyvind Bøe Dalelv, som er verdensmester i WorldSkills fra 2011, venter også besøk fra verdensmester i kokkekunst Geir Skeie og Master of Arts in Gastronomy Øyvind J. Andersen.

Les mer om Famosastipendet her


Givende dag for elevene

I forrige uke besøkte Bøe Dalelv skolen, og elevene ga uttrykk for at dette var en spesielt givende dag. Mye spennende råvarer var det også.

I tillegg klarte Øyvind Bøe Dalelv, som selv er relativt nyutdannet og bare 22 år, på en enestående måte å styre alle aktivitetene på kjøkkenet og vise hvor viktig teamarbeid er i dette faget.

Elevene selv mente også at samarbeidet fungerte spesielt godt under besøket. 


Menyen

Dette var menyen elevene og Øyvind Bøe Dalelv komponerte tirsdag 8. mai:

" Ristet sjøkrepshale fra Frøya servert med  paprikacreme, sjøgress, fennikel, stangselleri og blåskjellskum.

Luftig steinsoppsuppe med estragonstekt vaktelbryst  servert med rødløkkompott, løkringer og sukkererter.

Røkt og bakt Salmalaks anrettet med blomkål, asparges, reddik, eple, dillpulver, rugsmuler, og syrlig hollandaise med laksrogn.

Hvilerett: Mojitogranite

Ytrefilet av kalv med urtecrust serveres sammen  med spisskål og bacon, sylta rødbeter, neper, vårrøtter, fevés, soppkrokett, potet gnocchi, og morkelsaus.

Sjokoladebonnet, sitronkrem, marengs, crumble, og bringerbærsorbet.

Du kan lese mer om besøket på Strinda videregående skoles Facebook-side


Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her 

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"