Du er her

Storebrand kjøper Scandic Helsfyr

Storebrand kjøper Scandic Helsfyr av Christian Ringnes (Eiendomsspar).
Av Morten Holt
Publisert 09.01.2020 08:00

Storebrand Eiendomsfond Norge KS kjøper Scandic Helsfyr av Eiendomsspar. Scandic Helsfyr er under utvidelse og vil bli Scandics største hotell i Norge når det høsten 2020 ferdigstilles med 450 rom.

Hotellet har sentral beliggenhet på Helsfyr, like ved E6. Bryn/Helsfyr er et av Oslos raskest voksende områder med en rekke utviklingsprosjekter innenfor kontor og bolig. Scandic Helsfyr ligger blant annet i direkte tilknytning til Valle Wood-prosjektene og Hovinenga.

Kjøperen, Storebrand Eiendomsfond Norge KS (SEN KS), er Norges største ubelånte eiendomsfond, forvaltet av Storebrand Eiendom. SEN KS eier fra før 17 eiendommer hvorav Scandic Fornebu så langt har vært fondets eneste hotell.

Utvider hotellet


Slik blir Scandic Helsfyr når det står ferdig til høstenn. (Illustrasjon Scandic Hotels)

Scandic har signert en leiekontrakt som løper til 2037 og investerer selv et betydelig beløp i oppgraderingen av hotellets eksisterende del. Den kommende utvidelsen av hotellet vil øke antallet rom fra 253 til 450, i tillegg til utvidede konferanse- og restaurantfasiliteter. Hotellet vil da totalt ha et areal på ca. 18 000 kvadratmeter. Eiendomsspar garanterer for et avtalt leienivå de neste fem årene.

– Kjøpet er i tråd med fondets mandat og vekststrategi, og innen et spennende eiendomssegment hvor Storebrand har ønsket en større tilstedeværelse. Scandic Helsfyr ligger i et raskt voksende urbant område med godt kollektivtilbud, og er strategisk plassert mellom Oslo lufthavn og Oslo sentrum. Vi har tro på at vårt utvidede samarbeid med Scandic blir fruktbart, og at utvidelsen av hotellet er i tråd med utviklingen av Bryn/Helsfyr som område, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard.

Les også: Scandic Helsfyr kan bli Norges største Scandic-hotell

– Trygg på videre forvaltning av eiendommen

– Vi er svært fornøyde med at Storebrand tar over stafettpinnen, ser frem til et godt samarbeid frem mot ferdigstillelse, og føler oss trygge på at de vil fortsette å forvalte eiendommen på en god måte. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr og at utvidelsen av hotellet vil bli en suksess, sier administrerende direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes.

Pangea Property Partners (finansiell rådgiver) og DLA Piper (juridisk rådgiver) har bistått Eiendomsspar i transaksjonen, mens Haavind har vært juridisk rådgiver for Storebrand.

Scandic er Nordens største hotelloperatør med et nettverk av ca. 270 hoteller og 52 700 rom i seks land. Scandic fokuserer på miljøvennlig drift av sine hoteller og Scandic Helsfyr skal etter ferdigstillelse av utvidelse sertifiseres til Breeam Very Good.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

 

Faktaboks

Eiendomsspar

Eiendomsspar er et av Norges ledende eiendomsselskaper, og har mer enn 30 års erfaring i bransjen.

Selskapet har 38 medarbeidere, som dekker alle områder innen forvaltning og utvikling av eiendom.

Ved inngangen til 2020 har Eiendomsspar en eiendomsportefølje (inkl. andel i felleskontrollerte/tilknyttede selskaper) i størrelsesorden 30 milliarder kroner. Eiendomsspar er notert på markedsplassen NOTC.

Storebrand og SEN KS

Storebrand Asset Management (SAM) er Norges største private kapitalforvalter med ca 780 milliarder kroner under forvaltning.

Storebrand Eiendom forvalter tre eiendomsporteføljer til en samlet verdi av ca. 46 milliarder kroner.

SEN KS ble etablert i 2010, og er i dag Norges største ubelånte fond med 18 eiendommer til en samlet verdi på ca. 13,5 milliarder kroner. Fondet har siden oppstart levert en årlig avkastning på ca. 8 % (ubelånt). Fondet eies av ca. 60 institusjonelle andelseiere. Fondet er investert på tvers av segmentene; kontor, logistikk, handel og hotell.