Håvard Onsøyen (til venstre) og Audun Blystad fra Statholdergaarden i Oslo sikret gullet i Norgescup 2019 for kokkelærlinger. I midten lagleder Torbjørn Forster. (Foto: Fredrik Ringe/NKL Rogaland)

Statholdergaarden og Brasserie France sikret lærling-gull

Statholdergaarden befestet posisjonen som en av Norges aller beste lærebedrifter da de vant Norgescup for kokkelærlinger, mens Brasserie France sine lærlinger var aller best blant servitørene. Resepsjonsgullet gikk til Quality Hotel Expo, mens Nannestad videregående skole vant Tine Matcup for andre året på rad.

Publisert
Håvard Onsøyen (til venstre) og Audun Blystad fra Statholdergaarden vant kokkeklassen i Norgescup 2019. (Foto: Privat/Statholdergaarden)

Gullet i Norgescup for kokkelærlinger gikk til Audun Blystad og Håvard Onsøyen fra Statholdergaarden i Oslo, sølvet gikk til Madelen Tellefsen og Kamilla Moe Johansen, som begge går læretiden sin på Color Line Vestfold, mens Sondre Selland Tjensvoll og Sebastian Hatteland Undheim fra NB Sørensen og Bevaremegvel i Stavanger kapret bronsemedaljen.

De innledende semifinalene ble arrangert fredag, og seks lag gikk videre til den avgjørende finalen lørdag 12. januar.

Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereira fra Brasserie France vant Norgescup for servitørlærlinger. (Foto: Fredrik Ringe/NKL Rogaland)

Gull til Brasserie France blant servitørene

I servitørklassen var det lærlingene fra Brasserie France i Oslo som trakk det lengste strået. Emily Høgseth Asphaug og David Andres Grønmo Pereira sikret gullet for den anerkjente Oslo-bedriften.

Rikke Norbø og Hussein Albederi fra Renaa Restauranter i Stavanger endte på sølvplass på hjemmebane, mens Statholdergårdens Birk Tangen og Magnus Danielsen sikret Statholdergaardens andre medalje for dagen med sin bronseplass.

50 deltakere

Konkurransen har vært åpen for lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift, og 50 deltakere har vært med konkurransen, der kvalifisering til deltakelsen har foregått gjennom lokale konkurranser. Innledende konkurranser/semifinaler ble gjennomført fredag 11. og finale lørdag 12. januar.

Vinnerne ble kåret under en bankett lørdag kveld.

Norske Kokkers Landsforening Rogaland (NKL Rogaland) var vertskap for konkurransen som arrangeres av Norske Kokkers Landsforening NKL)

Tilberedning og anretning i samarbeid med servitørlaget

Kokkenes finaleoppgave var tilberedning og anretning i samarbeid med servitørlaget.

Lagene serverte en tre-retters meny for 12 personer, hvorav tre kuverter til dommere, én til utstilling og åtte kuverter til gjester.

«Hovedretten til gjestene ble servert ved bordet. Hovedretten ble anrettet og transjert i samarbeid med servitørene. Resten gikk etter gitte tidsintervaller. God dialog med servitørene var derfor svært viktig gjennom konkurransen», heter det i en pressemelding.

Dette var en viktig del av bedømmingen til hoveddommer Christer Rødseth, kaptein på det norske kokkelandslaget, og hans meddommere Christopher William Davidsen, Runa Kvendseth og Håvard Werkland.

De tre beste i NM for resepsjonslærlinger 2019. Fra venstre Kayleigh Phillips (bronse), Even Hereid Solberg (gull) og Aleksander Christensen (sølv). (Foto: Arrangøren)

Dette var finaleoppgaven

Forrett: Vegetar forrett Lacto Ovo. Skal inneholde gresskar Bottleneck og rød delikatesseløk fra Bama og Alpeost fra Tine.

Hovedrett: Storfe mørbrad med culotte og fett fra Nortura. Skal tilberedes som en «Beef Wellington», og skal kunne transjeres. Savoykål og skorsonnerot fra Bama må inngå. Det skal brukes Tine økologisk smør og Tine kremfløte. Hovedråvarene skal utgjøre 60 % i mengde og smak. Retten må inneholde et valgfritt potetgarnityr, saus og to forskjellige valgfrie garnityrer med savoykål og skorsonnerot. Hovedrett skal serveres på tallerken. Mat til dommere og foto går fra kjøkkenet (fire tallerkener). Anretning og transjering av «Wellington» skal skje ved gjestenes bord i samarbeid med servitørene. Det vil bli satt opp eget anretningsbord ved gjestenes bord.

Dessert: Valrhona Jivara 40 % melkesjokolade fra A la Carte Produkter AS, Havtorn fra Bama og Havtornpure fra A la Carte Produkter AS. Tine Seterrømme må inngå. Desserten må inneholde et bakverk og saus.

Resepsjonsgull til Quality Hotel Expo-lærling

Nannestads vinnerlag i Tine Matcup besto av Shintaro Lambuca (fra venstre), Simen Brendjord og Tiril Faannessen. Mark Hickton var lagleder. (Foto: Mark Hickton)

NM for resepsjonslærlinger 2019 ble også arrangert i Stavanger i helgen, og den konkurransen endte med følgende resultater:

1. plass: Even Hereid Solberg fra Quality Hotel Expo

2. plass: Aleksander Christensen fra Thon Hotel Bergen Airport

3. plass: Kayleigh Phillips fra Gardermoen Airport Hotel

Hoveddommer i konkurransen var April Gil Borck.

Nannestad vgs vant Tine Matcup

I Tine Matcup var det laget fra Nannestad videregående skoles Team STS som vant for andre året på rad.

Team STS Nannestad besto av Tiril Faannessen, Simen Brendjord, Shintaro Lambuca og lagleder Mark Hickton.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS