Vin StenbergBlom2 nett

Spennende vinnyheter fra Stenberg & Blom

Her er noen nyheter fra Stenberg & Blom og Best Cellars sortiment.

Publisert

Kumala Shiraz Mouvedre (fra venstre) er en sørafrikansk rødvin som passer til både rødt og hvitt kjøtt.

Den er laget på 80 prosent Shiraz- og 20 prosent Mouvedre-druer, og har en dyp rød farge. Den har aromaer av kirsebær og solbær, og må betegnes som smaksrik. Kan lagres i opptil to år. Prisen er 100 kroner (Vinmonopolet) og alkoholinnholdet 14,5 prosent. Produsent er Collection Brands.

Aventino 2007

Spanskproduserte Aventino 2007 (fra Vinnico Experts) anbefales til blant annet grillmat, gryteretter, rødt kjøtt, tapas pasta og smaksrike retter. Den har en dyprød farge med et lilla skjær, laget på 100 prosent Tinta del Pais (Tempranillo-druer). Rik på aromaer av røde bær. Lang ettersmak. Prisen er 110 kron er (Vinmonopolet), og alkoholinnholdet er 13 prosent.

Pazo San Mauro Albarino 2008

Pazo San Mauro Albarino 2008 er en hvitvinsnyhet i november i år. Bak vinen står den spanske produsenten Pazo San Mauro.

Anbefalt serveringstemperatur er 6 til 9 grader, og den alkoholprosenten er 13. Kan lagres i to år. Prisen er 130 kroner (Vinmonopolet).

Mouton Cadet Rouge 2006

Mouton Cadet Rouge 2006 er en vin fra Baron Philippe de Rothchild i Bordeaux i Frankrike. Vinen har en dyp rød farge og en rik aroma av modne kirsebær og bringebær med innslag av solbær, og egner seg til de fleste retter av rødt kjøtt, småvilt og ost.

Den er laget på 65 prosent Merlot, 20 prosent Cabernet Sauvignon og 15 prosent Cabernet Franc. Vinen kan lagres i opptil tre år. Veiledende pris horeca er 93 kroner.

Riesling Kabinett Trocken 2007

Helt til høyre finner du den tyske Riesling Kabinett Trocken 2007, som er ny på markedet i november 2008.

Den er produsert av Weingut Martinshof og koster 125 kroner (Vinmonopolet). Alkoholstyrken er 12,5 prosent, og den serveres best mellom 7 og 9 grader.

Les mer i Horeca nummer 8 2008

Har du ikke abonnement på Horeca kan du bestille det her

Ønsker du å lese denne utgaven kan du laste det ned her

"
Powered by Labrador CMS