Du er her

Sommerens store auksjon starter 5 juni

Last ned auksjonlisten - Vinmonopolet og Blomqvist har nye godbiter å auksjonere bort!

Denne artikkelen er hentet fra Vinofil.no

Vinmonopolet og Blomqvist slår til med en stor auksjon med start mandag 5 juni. Totalt skal 813 objekter auksjoneres bort. Dette er dermed den største auksjonen vi har gjennomført i juni måned. Totalt er objektene vurdert til Kr. 2.115.075,-.
old-dusty-wine-bottles-hd-wallpaper_5120x3200
Det dyreste objektet i auksjonen er en Assortment Case med Domaine de la Romanee-Conti i årgang 2000. Forhåndsvurderingen er på 160.000,- Kr. Dyreste enkelflaske er forhåndsvurdert til Kr.20.000,-. Det er totalt 6 objekter med i denne vurderingen. 4 objekter med Petrus 2005, en 3 liters flaske med Ch. Mouton-Rothschild 1986 og en flaske La Tache 1959. Det finnes også objekter vurdert ned til kr.250,-. Som vanlig er dette en bred auksjon med vekt på vin fra de klassiske regionene. 777 av objektene inneholder vin. 36 objekter inneholder øl og destillater. Last ned listen her

Flest objekter kommer fra regionen Burgund . Hele 254 objekter finner man fra burgund. Av disse er det en større andel hvitvin enn normalt. Litt over halvparten av alle objektene fra Burgund er hvitvinsobjekter.  Blant Bordeaux’ 169 objekter er det en tydelig hovedvekt av røde viner. Alle førstevekstene er representert og spesielt vestbredden med Medoc og Graves er godt representert på auksjon. I tillegg har vi hele 9 flasker Petrus som skal auksjoneres bort.  Champagnekategorien inneholder flere prestisjecuveer.  Bl.a. skal 2 flasker av Krugs Clos de Mesnil 1996 under hammeren. Et godt utvalg av magnumflasker auksjoneres også bort. Fra Rhônedalen finner man blant annet en fin rekke årganger fra Ch. de Beaucastel.

Blant Italias 115 auksjonsobjekter er det Piemonte og Toscana som representeres med flest objekter. Kjente og ettertraktede produsenter som Bruno Giacosa, Giuseppe Rinaldi, Cappellano, Aldo Conterno, Giacomo Conterno, Giuseppe Mascarello, Antonio Vallana, Biondi-Santi, Casanuova di Neri, Salvioni, Felsina, Fontodi, Montevertine er alle representert på auksjonen.

Tyskland er også spesielt godt representert på denne auksjonen med 87 objekter. Det er klassikere som Zilliken, Fritz Haag, Joh. Jos. Prüm, Emrich-Schönleber, Schäfer-Fröhlich, von Buhl, Wittmann og Keller. En produsent som er spesielt godt representert er Dönnhoff. I tillegg må vi trekke frem Egon Müller. Blant en rekke av produsentens viner auksjoneres det også bort en sjelden Versteigerungscuvee – Scharzhofberger Riesling Kabinett Alte Reben 2012. Kun 1200 flasker ble i sin tid auksjonert bort til en pris på 85 Euro.

Videre bør vi trekke frem en rekke med Ch. Musar tilbake til 1974-årgangen. Man finner en rekke modne portviner og Spania er representert med produsenter som Vega-Sicilia, Lopez de Heredia og Marques de Murrieta. Fra nye verden vil jeg spesielt trekke frm en rekke årganger av Opus One tilbake til 1985.

Det auksjoneres også bort et lite pent utvalg av destillater. Whiskyutvalget toppes av Glendronachs Grandeur 31 Y.O. og en rekke svært ettertraktede tapninger av Gordon & Macphail, i årganger rundt 1938-1940, og som er tappet rundt 1980. Brennevinskategorien toppes av Remy Martins Louis Remy XIII, både Marc de Bourgogne og Fine Bourgogne fra Domaine de la Romanee-Conti, sjeldenheter fra Hennessy og Hardy og enkelte 20-tallstapninger bl.a. Fine Champagne fra Marcel Dubois.

Auksjonsstart: 5. juni, Kl.0900.    Avslutning dag 1: 14.juni, Kl.1900.     Avslutning dag 2: 15.juni, Kl.1900.

Kilde: Pressemelding Vinmonopolet Juni 2017

Kilde: Magasinet Vinofil