Du er her

Snart snøhotell på Bjorli

På snøsikre Bjorli er det hektisk aktivitet om dagen. Norges sørligste snøhotell, med 12 rom og 24 sengeplasser, skal nemlig åpnes like over nyttår.
Av ct_admin
Publisert 18.12.2007 06:30

 

Romtemperaturen vil ligge fra minus en til minus fem grader. I issengene er det nedfelt behagelige og varme madrasser. Gjestene får utdelt ekstremsoveposer før overnattingen. Disse er igjen utstyrt med innertrekk for å holde en god hygienisk standard.

Rommene blir svakt opplyst hele natten, slik at det blir enkelt å orientere seg. Oppvarmede toalett og garderobe finner en i østre del av Bjorligard Hotell, som ligger omtrent 20 meter fra snøhotellet.

- Vi holder utstyr som varme kjeledresser, varmt skotøy, luer (finlandshetter) og soveposer. Innertøy er personlig, og det må gjestene selv ha med seg, opplyser hotelldirektør på Bjorligard, Merete Aarskog.

Sterk opplevelse

Moldekunstneren Peder Istad har tatt med seg iskunstnere fra Norge, Sverige og Nederland, og de er i full gang med utsmykkingen av hotellet.

Snøhotellet på Bjorli får 12 eggeformede rom og 24 senger.

Både sengene og inventaret er utformet i massiv is, og dette kombinert med lys og andre effekter skaper en helt spesiell atmosfære.

Istad har tidligere arbeidet med luksuriøse ishoteller andre steder i Norden, men for Molde-karen er det helt spesielt å få jobbe med akkurat dette prosjektet. Her får han nemlig være med på å skape en rød tråd gjennom hele hotellet.

- Målet er å gi folk en sterk opplevelse, i sjiktet mellom arkitektur og kunst. Det er utrolig morsomt og en stor opplevelse å jobbe på den iskalde arbeidsplassen, uttaler Istad.

10.000 kubikkmeter snø og 20 tonn is går med til arbeidet med hotellet.

Ideelt på Bjorli

Bjorli, omtrent midt mellom Dombås og Åndalsnes, er et av de mest snøsikre områdene i hele Sør-Norge, og derfor kanskje et av de beste stedene i

landsdelen å oppføre et slikt hotell. Det lå en meter snø på Bjorli allerede i midten av november (red. anm).

Markedssjef i Classic Norway, Trond Jansen, uttaler til NRK at de store snømengdene og kvaliteten på snøen som gjør området så ideelt.

Ligger godt

- Gjestene skal få sove godt her inne. De skal i hvert fall ligge godt. De får de beste madrasser og den varmeste dyne de kan tenke seg, sier hotelldirektør på Bjorligard Hotell, Merete Aarskog til Sunnmørsposten.

Snøhotellet var først kostnadsberegnet til 800 000 kroner, men mye tyder på at hele prosjektet vil koste et sted mellom tog og tre millioner kroner.

En enkel overnatting på hotellet koster fra 1390 kroner per person, men det finnes mer luksuriøse tilbud på 2000 og 3000 kroner.

Du kan lese mer om snøhotellet på http://www.classicnorway.no/

"