Du er her

Smakfulle dråper fra bladverket

Argentinske Canopia Malbec Bonarda 2006 er en dyp rubinrød vin med en forførende duft av røde bær, sjokolade og litt vanilje. Smaken er bløt, fruktig og middels fyldig og en behagelig fasthet i finishen gir vinen struktur.  
Av ct_admin
Publisert 15.02.2008 02:45

 

Canopia 2006 Bag-In-Box er en anvendelig matvin som både er god til lyst kjøtt som kylling og kraftigere kjøttretter basert på okse, lam og svin. Canopia kommer fra det engelske ordet Canopy som betyr bladverk.

Kjølig klima

Vinen er produsert i Mendoza, Argentina av Bodegas Esmeralda. Dette er Argentinas beste vinmarker og ligger ved foten av Andesfjellene (600 til 2000 moh.). Dette gir et kjølig klima og god naturlig syre i vinen. Beliggenheten sikrer også gode vekstvilkår for druestokkene, med stabilt vær, mye sol og god tilførsel av smeltevann fra snøen på Andesfjellene.

Vinstokkene er gamle og avkastningen holdes på et lavt nivå slik at drueråstoffet blir av høy kvalitet. Området har et meget spesielt vanningssystem. Vanningskanalene ble bygget av Huarpe-indianerne for 700 år siden og leder smeltevannet fra snøen i fjellene til vingårdene slik at vinstokkene får en optimal vanning.

Verdens femte største vinland

Argentina er desidert størst på vin i Sør-Amerika og den beste vinregionen heter Mendoza.

De som besøker Mendoza, blir imponert over synet man møtes med. Først bare en steinørken. Så plutselig er oasen der, med vinplanter, vinmarker og Sør-Amerikas høyeste fjell i bakgrunnen.

Opptil 2000 moh.

Vindruene i Mendoza vokser svært høyt over have, fra 600-700 meter på det laveste, til opptil 2000 meter for de høyeste. Den intense solstrålingen som oppstår så høyt over havet, gjør at drueskallene blir tykke og utvikler mye fargestoffer samt avgir mye antioksidanter. Slik sett er disse høytvoksende argentinske vinene sunnere enn mange andre rødviner.

Pris: 280 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.vinarius.no