Du er her

Smak i Tromsø på topp

DinnerBooking.com har kåret Smak i Tromsø, som drives av Eva-Linda og Espen Ramnestedt, til gjestenes favorittrestaurant i Norge i 2017. Nyt i Bodø kapret andreplassen, og sikret dobbeltseier for Nord-Norge i kåringen.
Av Morten Holt
Publisert 16.01.2018 15:17

På DinnerBookings topp-10-liste fra 2017, som er basert på nesten 16 000 gjesteanmeldelser, er det altså nordnorske restauranter som dominerer, men vi finner også spisesteder i Oslo, Bergen, Ålesund, Bærum og Skien på topplisten.

Åpnet i mars i fjor

Men det var altså en nyåpnet restaurant fra Tromsø, Restaurant Smak, som fikk de aller beste tilbakemeldingene i 2017, og gikk helt til topps på DinnerBookings liste.

Da spisestedet åpnet i mars i fjor, fortalte Eva-Linda Ramnestedt fra Restaurant Smak at de hadde en ambisjon om å skape en restaurant på internasjonalt toppnivå. Kort tid etterpå ble restauranten belønnet med en fin plassering i anerkjente White Guide Nordic, som ett av de beste spisestedene i Norge. Nå virker det som at gjestene er helt enige i den vurderingen.

Sølv til tidligere Ramnestedt-restaurant

Restaurant Nyt, som holder til i de samme lokalene som ekteparet Ramnestedt drev tidligere (da som Restaurant Smak), fikk de beste tilbakemeldingene i 2016, og imponerte gjestene også i 2017. Restauranten ble nummer to denne gangen.

På de neste plassene følger den nyåpnede gourmetrestauranten À L’aise i Oslo, nordiske Bokbacka i Oslo og restaurant Maki fra Ålesund.

Dette er DinnerBookings topp-10-liste for 2017

1) Restaurant Smak, Tromsø

2) Restaurant Nyt, Bodø

3) À L’aise, Oslo

4) Bokbacka, Oslo

5) Restaurant Maki, Ålesund

6) Colonialen, Bergen

7) Værtshuset Bærums Verk, Bærum

8) Jacob & Gabriel, Skien

9) Arno Ristorante, Oslo

10) Hildr Gastro Bar, Tromsø

Smaks gjesteanmeldelser

Dette skriver noen av gjestene som besøkte Restaurant Smak i fjor:

«Hver rett var et kunststykke som smakte godt! Knuser alle de andre fine dining restauranter jeg har vært på noensinne. Helt fantastisk!!! Service og atmosfære er upåklagelig», skriver Tor.

«Beste maten som serveres nord for polarsirkelen vil jeg tro, og en vinliste som er imponerende!» skriver Anton.

«Tusen takk for en magisk opplevlese! Alt var perfekt. Velkomst, service, mat, drikke – har absolutt ingenting å sette fingeren på. Vi kommer gjerne tilbake, og vil anbefale dere til alle som orker å høre», skriver Ann-Kristin.

«For en kveld! Fantastisk mat, gode viner og ett herlig vertskap. Vi kommer tilbake», skriver Helen.

Les mer på DinnerBooking.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Bakgrunnen for DinnerBookings liste

Hver gang en gjest bestiller bord gjennom DinnerBooking, får gjesten tilsendt et spørreskjema der han eller hun kan vurdere restauranten ut fra mat, betjening, stemning, samlet vurdering samt verdi for pengene.

Det betyr at en gjest kun kan bedømme en restaurant hvis vedkommende faktisk har besøkt den.

Resultatet for 2017 er basert på 15 862 gjesteanmeldelser

Les mer på Dinnerbooking.com