Du er her

Slik planlegger du frokosten

Culinors frokostmanual er et godt hjelpemiddel når du skal planlegge frokostserveringen.  
Av ct_admin
Publisert 12.06.2007 07:55

  

Med mottoet "Spis frokost som en konge, middag som en prins og kveldsmat som en tigger" har Culinor lansert manualen, der det påpekes hvor viktig frokostmåltidet er for mennesket. Det er her grunnlaget for dagen legges.

Sett riktige krav

- Manualen tar for seg alle aktuelle problemstillinger i forhold til hvordan frokosten bør serveres og tilrettelegges slik at logistikken fungerer både for ansatte og gjester.

- Det er viktig at den totale opplevelsen, og ikke enkeltelementer, danner rammen om det viktige måltidet, og vi manualen ser vi derfor på alle aspekter rundt dagens første måltid, uttaler produktgruppesjef Elisabeth V. Klokkervold i Culinor AS, et av landets ledende leverandører av produkter for bruk i storhusholdninger.

For å oppnå de målene som settes må drivere av steder med frokostservering være villige til å investere tid og engasjement, og sette riktige krav til varer, økonomi, logistikk og variasjon,

Noen momenter

Her er noen stikkord fra Culinors frokostmanual, som kan være greie å ha i bakhodet når frokosten skal planlegges:

 

* Ha riktig logistikk på buffeten. Gjestene skal finne det de trenger i rekkefølge uten å gå på kryss og tvers i køer før de kan sette seg ned for å spise.

* Frokostbuffeten bør starte med tallerkener som det første gjesten finner.

* Brød er billig og naturlig å starte med. En bugnende og variert brødbuffet fører til at gjesten forsyner seg godt.

* Økonomisk vil det deretter være gunstig å plassere pålegg i kostnadsrekkefølge. Syltetøy er rimeligere enn kjøttpålegg og bør derfor komme først. Varmretter vil være naturlig å servere sist på buffeten, eller i en egen stasjon i frokostområdet.

* Husk at glutenfrie produkter skal adskilles fra vanlig brødprodukter.

* Hvorfor ikke ha vitamintabletter på buffeten? Med det viser du gjesten at du bryr deg om han eller henne.

* Sørg for god merking av alle produktene.

* Rikelige mengder av de riktige varene høyner det positive inntrykket.

* Husk godt renhold av omgivelsene.

* Personale må bruke engangshansker i kontakt med mat på frokostbuffeten.

* Belysning er viktig, men unngå for skarp lyssetting.

* Luften må være ren, eventuelt krydret med aroma av nystekt.

* Gjestene setter pris på service fra de ansatte i frokostområdet.

 

Les også: En god start på dagen

Les også: Atmosfære og informasjon

"