Selskapet har fått nye eiere og er klar for å ta opp kampen om det norske iskrem-markedet.
– Med Kolseth på laget har Isbjørn Is fått en sterk ressurs som har de kvalitetene selskapet trenger for lønnsom vekst. Han har lang fartstid fra næringsmiddelbransjen og har levert solide resultater hele veien, sier Asbjørn Reinkind, som er ny styreleder i Isbjørn Is.
Lang fartstid i Orkla og Rieber & Søn
Kolseth er utdannet siviløkonom fra NHH, er bergenser og sitter i dag i styret i Sportsklubben Brann. Fra 2014 og frem til i dag har han jobbet som manager i konsulentselskapet Inventura AS. Fra 2013 til 2014 arbeidet han i Orkla ASAs innkjøpsavdeling som kategorisjef, med delansvar for integrasjonen av Rieber & Søn.
Fra 2004 til 2013 jobbet han i Rieber & Søn, som produktsjef, key account manager og senest som kategorisjef i innkjøp sentralt.
Skal ta markedsandeler
Isbjørn Is ble i april solgt til det baltiske meieri- og iskremkonsernet Food Union. Selskapet har ambisiøse planer for ekspansjon i det norske markedet, med et uttrykt mål om å ta posisjoner hos dagligvarekjedene. Videreutvikling og vekst for Isbilen vil også bli prioritert, heter det i en pressemelding.
– Konkurransesituasjonen er endret fordi dagligvarekjedene nå har egne distribusjonsløsninger for frossenprodukter. Det gjør det mulig for oss å nå ut til butikker over hele landet. Vi har en målsetning om betydelig omsetningsvekst bare i år, foreller Morten Kolseth, som legger til at han også ser frem til å bli kjent med Isbilens distribusjon og salgsform.
Les også: Utfordrer de to store norske is-produsentene
Tiltrer senest i august
Han tiltrer formelt som ny administrerende direktør senest i august, men er allerede på plass i lokalene på Follese på Askøy, som ligger behagelige fire minutter fra hjemmet hans på Krokås.
Kolseth beskriver Isbjørn Is som et «steike spennende selskap», med stort potensial.
– De nye eierne gir oss den kompetansen og kapitalen vi trenger for å satse. Food Union overtar også eiendommen på Askøy. Der er planen å bygge ut og effektivisere produksjonen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Kolseth.