Du er her

Skal lagre øl på Cognac-fat

Bryggerhuset Pilotbryggeri hos Aass Bryggeri og Cognac-huset Bache-Gabrielsen inngår et samarbeid om fatlagring av øl på Cognac-fat.
Av Morten Holt
Publisert 21.09.2016 11:49


Gard Karlsnes er daglig leder for Bryggerhuset Pilotbryggeri.

Det første ølet overføres til eikefatene torsdag 29. september.

Det er Gard Karlsnes som er daglig leder for Bryggerhuset Pilotbryggeri, der det eksperimenteres med smaker og prosesser.

Karlsnes begynte i stillingen i fjor høst. Han har bakgrunn som om ungdomsskolelærer og hjemmebrygger med gode resultater i NM i hjemmebrygging før han tok fatt på øleksperimenteringen i Aass sine lokaler i Drammen.

Her kan du lese om Bryggerhusets ingefærøl, Session Ginger Beer

 

Faktaboks

Bryggerhuset

* Aass’ Pilotbryggeri eksperimenterer med nye råvarer, prosesser og smaker.

* I år lanserer Bryggerhuset for eksempel fem ulike variasjoner over bokk-øl, som du kan les om her.

* Har brygget mer enn 40 batcher siden august i fjor, veldig få brygg som er repetert, stort sett nye øl hele tiden.

* Produserer på 30 liters KeyKegs, som selges til utesteder.

* Tilbyr også gjestebrygging der utesteder kan være med å utvikle og brygge sitt eget øl, som de så tilbyr til sine kunder.

* Gard Karlsnes er daglig leder for Bryggerhuset.

Les mer på Aass.no

Aass Bryggeri

* Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri, etablert i 1834 og er i dag en moderne industribedrift som drives av familiens femte generasjon; Christian Aug. K. Aass.

* Bryggeriet har om lag 100 ansatte, og holder til sentralt i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige virksomheten startet.

* Les mer på Aass.no

Bache-Gabrielsen

* Cognachuset Bache-Gabrielsen ble etablert i 1905 av Thomas Bache-Gabrielsen fra Holmestrand.

* Bache-Gabrielsen er en heleid familiegeskjeft, og ledes i dag av Thomas sitt oldebarn Hervé Bache-Gabrielsen, i nært samarbeid med deres kjellermester og Bouilleur de Cru gjennom årtier, Jean-Philippe Bergier.

* Les mer på Bache-gabrielsen.com