Du er her

Skal kåre Innlandskokken

Når Østlandske Storhusholdning arrangeres på Hamar i slutten av oktober, skal «Innlandskokken» kåres for aller første gang.
Av Morten Holt
Publisert 03.05.2017 08:57


Sentrale personer i forbindelse med Østlandske Storhusholdning og kokkekonkurransene. Fra venstre Magne Norseng (RNI og leverandør av alt utstyr til konkurransene), Frode Myklevik, Konrad Sel, Kari Olstad og Frank Kjerland. (Foto: Østlandske Storhusholdning)

Konkurransen er åpen for alle faglærte kokker, påmeldingsfristen er 30. september.

Det er Lærlingekompaniet Innlandet ved daglig leder Frank Kjerland og Frode Myklevik fra NKL som har regien for konkurransen.

– Lærlingekompaniet Innlandet er behjelpelige med lærlinger for deltaker som ikke har lærling i egen bedrift. Det å være med på Innlandskokken er en veldig bra måte å fremme faget og egen bedrift, sier Kjerland.

Beter, lågåsild, kje/geit og epler og pærer på menyen

Dette er oppgaven:

Forrett: Skal inneholde ferske beter og «lågåsild»

Hovedrett: Skal inneholde lår av kje/geit.            

Dessert: Aroma-epler og Grå-pærer, og valgfritt bakverk.

Det vil være tilgjengelig et stort utvalg tørrvarer egg meierivarer og frukt og grønt. Det er arrangøren som bestemmer utvalget, og det er ikke anledning til å be om varer, ei heller ta med egne varer.

Deltakerne skal lage mat til 14 personer, og alt skal serveres på tallerken. Deltakerne har med seg egen commis/lærling/lærekandidat. Denne må være under 22 år, og ha løpende kontrakt.

Du kan lese mer om Innlandskokken her

Også lærlingene skal i aksjon

I tillegg til «Innlandskokken», arrangeres også lærlingekonkurransen for kokker i løpet av messen, slik den også har blitt gjort på de foregående messeutgavene.

Fulltegnet messe

– Når det gjelder selve messen, nærmer det seg fulltegnet. Vi forventer at det vil bli fullt i disse dager, og vi starter nå med venteliste, opplyser Konrad Sel i Østlandske Storhusholdning.

Østlandske Storhusholdning, som er blitt arrangert siden 1996, arrangeres annethvert år i tett samarbeid med NHO Innlandet. Det hele foregår i Hamarhallen/Scandic Hotel Hamar. I 2017 er datoene 25. og 26. oktober.

Les mer om Østlandske Storhusholdning her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Østlandske Storhusholdning

* Østlandske Storhusholdning er en lukket messe for bransjen, og gratis for besøkende.

* Årets messe arrangeres i Hamarhallen/Scandic Hotel Hamar onsdag 25. og torsdag 26. oktober.

* Messen arrangeres i 2017 for 12. gang.

* Det er NHO Innlandet og Utstillingsplassen Messer AS som er hovedarrangører for Østlandske Storhusholdning.

Du kan lese mye mer om messen på Storhushold.no eller Horecanytt.no (under fanen "nyheter")