Du er her

Siste nytt fra Møre og Trøndelag

Hotellkapasiteten i Kristiansund ligger an til å tredobles, med fire planlagte prosjekter på totalt 700 rom. Byen har i dag 350 hotellrom.
Av ct_admin
Publisert 22.08.2007 09:55

Hotellkapasiteten i Kristiansund ligger an til å tredobles, med fire planlagte prosjekter på totalt 700 rom. Byen har i dag 350 hotellrom, og det første hotellet som bygges er Flyplasshotellet på Kvennbergmyran. Den lokale pådriveren for flyplasshotellet, Ole Tønder, kan bekrefte at det nye hotellet med stor sannsynlighet blir bygget og drevet i regi av Mariott-kjeden. Hotellet er planlagt med 155 rom og en konferansesal på 700-800 kvm.

Røros Flyservice har overtatt 34 prosent av aksjene og blir medeier i Hotel Røros AS. Samtidig er det avgjort at leieavtalen med hotellkjeden Choice som drift av hotellet ikke blir fornyet. Planen er at et eget lokalt driftselskap skal overta.

Lisbetsæter Trehotell i Skaun i Sør-Trøndleag stenger dørene i slutten av mai etter vel 15 års kontinuerlig drift. Mangelfull oppfølging av vedlikehold fra eiers side oppgis som grunn for at driftsselskapet stenger spise- og overnattingsstedet. Daglig leder var Karl Åge Wikstrøm har vært ansvarlig for den daglige driften i 15 år.

Supen Pøbb åpnet nylig på Bogøy utenfor Frøya i Sør-Trøndelag.

Knarrlagsund på Hitra skal nå bygges om til et kombinert konferansesenter og leilighetshotell. Utbyggerne er Ketil Wiik Johansen og Arne Rathe, og det nye hotellet får 60 sengeplasser.

Smøla får nytt bryggehotell. Prosjektet har byggetillatelse for to brygger, og skal ha kai og flytebrygge. Overnattingsdelen får 22 senger fordelt på 11 dobbeltrom. Møterom og et lite anlegg for bearbeiding av fisk er også med i planene. Bak prosjektet står Kjartan Gunnar Stensønes.

Brattvåg Hotell i Haram kommune planlegges utvodet med et bygg på to etasjer som vil 17 nye rom.

Kafékonseptet Soft har nå åpnet avdeling på velværesalongen Chandice i Ålesund sentrum.  John Wuya, som også driver Kafé Soft på Moa, skal drive kafeen. Charlotte Velle og Cecilie Lund driver stedet, og har som mål å utvikle Chandice til en velværekjede med avdelinger også andre steder i landet.

Surnadal Hotell og Surnadal kulturhus har planene klare for et tett samarbeid. Planene innebærer en overgang mellom bygningene og en stor renovering av hotellet. Hotelldirektøren blir dessuten kultursjef.

Sagamat i Steinkjer satser nå på lakseformer i tillegg til sine tradisjonelle produkter. Formene er beregnet på farseprodukter av laks, og Sagamat tror de kan bli attraktive både for storhusholdninger og privatmarkedet.