Du er her

Siste gjennomkjøringen for Hvarnes

I dag lørdag har Gunnar Hvarnes den siste gjennomkjøringen og smakingen av sin Bocuse d’Or Europe-meny. Det skjer i samarbeid med Eyvind Hellstrøm, som er Norges jurymedlem i konkurransen. Tirsdag morgen klokka ti over åtte er Hvarnes i gang i kjøkken nummer to på konkurransearenaen i Palexpo i Genéve.
Av admin
Publisert 05.06.2010 12:00

Gunnar Hvarnes er klar til dyst i Geneve. (Foto: Tom Haga)

Den siste tiden har Norges konkurransekokk blitt litt rikskjendis etter "smørskriket" i Tines reklamekampanjen på TV, men i disse dager er det bare Bocuse d’Or-deltakelsen som står i hodet på 33-åringen.

Følg med på Gunnar Hvarnes sin blogg her

” Glei i gjennom på Sola uten å betale overvekt på 12000 kr! Beskjeden fra hun i skranken:så lenge du har husket å pakke med SMØRET så går det fint.....”

Han har også etablert sin egen hjemmeside, www.gunnarhvarnes.no


Gleder seg til å komme i gang

– Jeg gleder meg veldig til bare å komme skikkelig i gang nå etter lang tids forberedelser, sier Gunnar Hvarnes.

Han har startnummer 12 i konkurransen. De 10 første skal levere sine prestasjoner til juryen mandag, mens Norges deltaker er nummer to ut tirsdag morgen.

33-åringen starter 08.10, og det første fatet(fiskeretten av kveite) skal leveres fem timer senere, klokka 13.10. 35 minutter senere, klokka 13.45, skal kjøttretten (kalv) presenteres for juryen.


Commis fra Noma

"

Filip A. Bendi. (Foto: Tom Haga)

Gunnar Hvarnes’ commis i konkurransen er Filip A. Bendi.

Han arbeider nå hos René Redzepi i Restaurant Noma i København, som nylig ble kåret til verdens beste restaurant, så støttefunksjonen burde være i de beste hender.

Les også: Restaurant Noma helt til topps

Bendi har også vært innom prisbelønte Geranium i samme by, som for øvrig drives av Danmarks deltaker Rasmus Kofoed. Han har dessuten arbeidet to år på Tango-Bar & Kjøkken i Stavanger.

Andreas Myhrvold er også med som assistent, mens Steffen Engelhardt er coach for Gunnar Hvarnes i konkurransen. Eyvind Hellstrøm er den norske dommeren i konkurransen.

"

Gunnar Hvarnes skal i løpet av fem timer og 35 minutter tilberede en rett med kveite og en med kalv i Bocuse d Or Europe tirsdag.


Kalv og kveite

Deltakerne har altså fem timer og 35 minutter på seg til å forberede to retter for juryen; en kjøttrett bestående av sveitsisk kalv med to garnityrer og en fiskerett med norsk Sterling-kveite, også denne med to garnityrer.


Erfaren konkurransekokk

Det er for øvrig en rutinert kokk Norge stiller med i konkurransen. 33-åringen har 15 års konkurranseerfaring.

Les hva Bent Stiansen, som ble den første Bocuse d’Or-vinneren for Norge i 1993, mener om Gunnar Hvarnes.

Her er noen av Gunnar Hvarnes` tidligere meritter.

* Telemarksmester i lærlingklassen for kokker i 1995

* 4. plass i NM i kokkekunst i 1999

* Sølvmedalje i NM i kokkekunst i 2004

* Gull NM i kokkekunst i 2006 og 2007

Les også: Gunnar Hvarnes forsvarte NM-tittelen i kokkekunst i 2007

"

Gunnar Hvarnes (til venstre) etter seieren i Årets Kokk 2009, som førte til at han ble Norges Bocuse d Or-deltaker.

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok gull i VM i Luxembourg i 2006

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i Tyskland i oktober 2008

Les også: Norge tok OL-gull i Erfurt.

* Vinner av Årets Kokk 2009 under Smak09 i februar som samtidig kvalifiserte han som norsk deltaker i Bocuse d’Or.

Les også: Gunnar Hvarnes ble Årets Kokk 2009

Les også: Vinnermenyen til Gunnar Hvarnes i Årets Kokk 2009

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget (2005-2008).

Les portrettet i Horeca med Gunnar Hvarnes her


Yrkeserfaring

I løpet av yrkeskarrieren har han blant annet vært kokk på Gaustadblikk Høyfjellshotell i Telemark, kokk hos Bølgen & Moi på Høvikodden, kokk og soussjef på Annen Etage (Hotel Continental) i Oslo, kokk og senere kjøkkensjef for gourmetdelen hos Bølgen & Moi på Briskeby, soussjef ved Bon Lloc i Stockholm, kjøkkensjef på Brasserie Hansken i Oslo, kokk og kjøkkensjef hos Restaurant Hos Ingrid i Stavanger og han har vært kokk og matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt i Stavanger.


20 land konkurrerer

"

Kan Gunnar Hvarnes juble over nok en seier tirsdag kveld? (Foto: Privat)

20 kokker fra 20 land skal kjempe om tittelen, og 12 beste kvalifiseres automatisk til den store finalen i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2011.

Norge er tittelforsvarer i begge kokkemesterskapene.

Les også: Blir det mer norsk Bocuse d’Or-jubel


Startliste Bocuse d’Or Europe

Slik starter deltakerlandene mandag og tirsdag

Mandag 7. juni

1) Kroatia

Deltaker: Nikolina Loncar (Restaurant Zlatan, Koprivnicki Ivanec)

2) Østerrike

Deltaker: Roland Huber (Relais & Chateaux Mörwald Kloster, Und)

3) Tyskland

Deltaker: Ludwig Heer (Restaurant Burg Staufeneck, Göppingen)

4) Estland

Deltaker: Dmitri Rooz (Restaurant Korsaar, Tallinn)

5) Italia

Deltaker: Alberto Zanoletti (Locanda Armonia di Trescore Balneario, Lugano)

6) Island

Deltaker: Thrainn Freyr Vigfusson (Restaurant The Grillid, Reykjavik)

7) Ungarn

Deltaker: Kostyál Gábor (Hotel Helikon Keszthely, Keszthely)

8) Slovakia

Deltaker: Martin Korbelic (Restaurant Camouflage, Bratislava)

9) Sveits

Deltaker: Franck Giovannini (Restaurant Hotel de Ville, Crissier)

10) Sverige

Deltaker: Tommy Myllymäki (Restaurant Småländska Kolonin, Göteborg)

Tirsdag 8. juni

11) Spania

Deltaker: Juan Andrés Rodriguez (Restaurant El Claustro, Granada)

12) Norge

Deltaker: Gunnar Hvarnes (Restaurant Hos Ingrid/GI, Stavanger)

13) Frankrike

Deltaker: Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon)

14) Polen

Deltaker: Rafal Jelewski (Hotel Park Pozna, Pozna)

15) Belgia

Deltaker: Jeff Beyens (Restaurant Vivendum, Dilsen Stokkem)

16) Malta

Deltaker: Kevin Bonmello (The Xara Palace Hotel, Mdina)

17) Finland

Deltaker: Matti Jämsen (Brandenburger Hof Restaurant, Berlin)

18) Nederland

Deltaker: Marco Oldervaart (Restaurant Gastronom, Zeist)

19) Storbritannia

Deltaker: Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay)

20) Danmark

Deltaker: Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København)


Slik gikk det sist i Bocuse d’Or Europe

"

Gunnar Hvarnes (til venstre) sammen med tittelforsvarer Geir Skeie.

Slik så resultatlista ut sist gang Bocuse d’Or Europe ble arrangert, i Stavanger i juli 2008:

1) Norge, Geir Skeie – 838 poeng

2) Danmark, Jasper Kure – 796 poeng

3) Sverige, Jonas Lundgren – 754 poeng

4) Frankrike, Philippe Mille – 754 poeng

5) Finland, Filip Langhoff – 711 poeng

6) Island, Ragnar Omarsson – 710 poeng

7) Nederland, Wim Klerks – 682 poeng

8) Tsjekkia, Jan Vsetecka – 674 poeng,

9) Estland, Vladislav Djatshuk – 705 poeng

10) Storbritannia, Simon Hulstone – 640 poeng

11) Sveits – 649 poeng

12) Luxembourg – 618 poeng

13) Belgia – 606 poeng

14) Malta – 554 poeng

15) Polen – 547 poeng

16) Ungarn – 545 poeng

17) Spania – 558 poeng

18) Italia – 534 poeng

19) Russland – 502 poeng

20) Kroatia – 429 poeng.