Du er her

Siste: Bransjenytt fra øst

Myklegard i Løten har fått et helt nytt kjøkken til nær tre millioner kroner. I tillegg er det bygda ny stor festsal for 100 personer i andre etasje i bygget.
Av ct_admin
Publisert 11.02.2008 00:25

De nye eierne for Myklegard, Åge Å. Sørensen og Nicolai Roan Sørensen, vil satse mer på kurs og konferanse og catering, i tillegg til å trekke til seg reisende som farter forbi. De to har planlagt et nytt konsept med blanding av moderne og gammel matkultur. Nytt topp moderne kjøkkenutstyr er på plass, blant annet med tanke på økt satsing på catering.

Skien trenger et nytt hotell. Datafirmaet eZ Systems tror deres årlige konferanse må flyttes utenbys hvis ikke Skien får flere hotellplasser. Hvert år arrangerer datafirmaet konferanser med gjester fra hele verden. I sommer var besøkstallet oppe i 600 gjester, noe som skapte hodebry for arrangøren.

- Det er et skrikende behov for et nytt hotell i Skien. I sommer måtte vi plassere gjester i Porsgrunn og Langesund, etter å ha fylt opp hotellene her i byen. At Skien ikke har bedre hotellkapasitet skremmer nok andre konferanser og arrangementer fra byen, uttaler daglig leder Aleksander Farstad

Verdens Ende restaurantskal rives. Styret for restauranten på sørspissen av Tjøme har foreslått at den gamle restauranten skal rives og erstattes av en ny. Den gamle restauranten har vært i drift i 74 år, men er kun bygd for sommerdrift, og det ville ha koste anslagsvis fem millioner å ruste opp bygget. Styret for Verdens Ende har gjort en avtale med Estatia Resort Hotels AS, som skal drive ny restaurant i et kommende nybygg. Byggestart er høsten 2008, og det hele skal stå ferdig i 2009.

Fiskumlia i Vestfossen kan bli spahotell. Det er selskapet Bo og Næringsutvikling AS som skal kjøpe stedet av Øvre Eiker kommune, og i 2010 håper de å åpne dørene til Fiskum Konferansehotell og Sparesort.

Hemsedal Hotell er stengt denne vinteren, og vil ikke åpnes igjen før til vintersesongen 2008/2009. Da skal hotellet være utvidet og totalrenovert, opplyses det på hotellets hjemmesider. 

Utestedet Calle i Larvik ble renovert før jul.

Marché har åpnet nok en veirestaurant i By the Ways lokaler, denne gang på Storebaug på Rygge. I fjor sommer ble By the Ways restaurant ved Holmestrand gjort om til en Marché-restaurant. Karbonader, kjøttkaker med kokte poteter og saus er byttet ut med friske salater, lokale råvarer og tilberedelse mens du ser på.

- All maten vil bli laget fra bunnen av og kun tilberedt med ferske produkter. Det brukes ikke hel- eller halvfabrikata, kun ferske råvarer, opplyser direktør Mats Johansson i Marchè Norge.