Kokk Glenn Svensson i aksjon på restaurant «Bønder i Byen». (Foto: Spis ute-uka/Kristian Hole)

Serverte nesten 81 000 retter på en knapp uke

50 spisesteder i Kristiansand serverte over 80 000 retter – helt nøyaktig 80 936 retter, fra 5. til 11. februar, i forbindelse med «Spis ute-uka» . Det er selvfølgelig rekord for festivalen.

Publisert
Salg og markedsansvarlig Morten Johansen og prosjektleder Henning Ross Vestavik for Spis ute-uka. (Foto: Spis ute-uka/Kristian Hole)

«Spis ute-uka» er Sørlandets største matfestival. I år var det for andre gang over 50 spisesteder med, og i løpet av festivaluka serverte spisestedene en måltidsopplevelse til 100, 125, eller 150 kroner.

– Folk går «mann av huse»

Daglig leder for Restaurant Mother India i Kristiansand, Sarita Sehjpal. Restauranten solgte nesten 5500 retter i løpet av festivaluka. (Foto: Spis ute-uka/Kristian Hole)

– Vi kan fastslå at kristiansanderne går «mann-av-huse» for å oppleve matglede og byens spisesteder, mange finner seg en ny favorittrestaurant og nytt stamsted denne uka. Festivalen gjøres mulig ved at byens spisesteder, leverandører og samarbeidspartnere løfter i flokk for å skape engasjement og begeistring for serveringsbransjen i lavsesongen, melder Henning Ross Vestavik i arrangementskomiteen.

Stadig nye rekorder

Helt siden starten, har festivalen, som først het Spis for 100, men nå skiftet navn til Spis ute-uka, hatt suksess, men antall solgte retter har bare økt.

Dette er tallenes tale:

2012: 23 700 retter.

2013: 40 211 retter.

2014: 49 662 retter.

2015: 68 736 retter.

2016: 71 848 retter.

2017: 80 896 retter.

2018: 80 936 retter.

Indisk mat solgte aller mest

Aller flest retter solgte Restaurant Mother India, med hele 5435 retter.

– Vi er mer enn fornøyd. Vi er rett og slett takknemlige, sier daglig leder på Mother India, Sarita Sehjpal, som er storfornøyd med at hennes restaurant serverte aller flest festivalretter.

– Vi gleder oss til å invitere dere til bords på neste års festivaluke, som arrangeres fra 4. til 10. februar 2019, sier Ross Vestavik.

Les mer på Spisuteuka.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS