Du er her

Seks av ti på julebord

59 prosent av landets befolkning har vært eller skal på julebord i år, viser en landsomfattende undersøkelse Norstat har gjennomført for vinprodusenten Jacob's Creek. Undersøkelsen viser videre at det er de som tilhører en storfamilie som regjerer i helt i toppen av julebordstatistikken.
Av ct_admin
Publisert 19.12.2007 13:51

- Det er faktisk over 70 prosent av de som tilhører en storfamiliene som har deltatt eller har planer om å delta på julebord i år.

- 60 prosent av mennene vil etter at julen er avsluttet ha deltatt på julebord, mens kvinnene følger rett bak med 57 prosent, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners.
Mennene dominerer Den landsomfattende undersøkelsen vise at den typiske julebordgjesten er en høyt utdannet mann mellom 30 og 39 år, bosatt i Oslo.

Hele 65 prosent av Osloborgerne skal, eller har vært på julebord i år. Trønderne følger hakk i hel med 62 prosent, og i Nord-Norge har 60 prosent strøket finskjorten og pusset skoene i desember for å bidra på julebordet.

På Sørlandet går roligst for seg i julebordssesongen, her opplyser kun halvparten av befolkningen at de følger julebordtradisjonen.Kvinnene kommer

Selv om det totalt sett er flest menn som tar seg tid til sosiale sammenkomster i løpet av advent, er det ikke markant færre kvinnelige dansepartnere på julebordene.

Tallene viser at det kun er tre prosent som skiller en jevn fordeling på landsbasis, 60 prosent menn mot 57 prosent kvinner.

Sprudlende anledningerMusserende vin har de siste årene opplevd en formidabel salgsvekst i Norge, bare det siste året har Jacob`s Creek musserende vin økt med hele 32 prosent. Undersøkelsen viser videre at menn oftest hever glassene med de edle dråpene.

25 prosent av norske menn skåler i musserende vin en gang i måneden eller oftere, mot 18 prosent av kvinnene.

Her viser det seg at det er hovedstadens innbyggere som bidrar sterkt til topplasseringen, mens flertallet av sørlendingene synes det er greit å stå over den boblende drikken.
Høy inntekt gir luksuriøse vaner
Når det kommer til inntekt er det de med størst lommebok som nyter bobler i glasset oftest. I gruppen som tjener 900 000 eller mer sier hele 31 prosent at de nyter musserende vin en gang i måneden eller flere. Denne gruppen stiller sterkt på julebordet og er også soleklar på at det er viktig å feire inngangen til et nytt år. I gruppen med inntekt under 300 000 oppgir 46 prosent at de sjelden eller aldri drikker musserende. Denne gruppen er også de som har lavest deltagelse på julebord.