Du er her

Satser på chilensk vin

Brand Partners lanserer i januar en vin i toppsjiktet av Bag in Box, Concha y Toro Reserva.
Av ct_admin
Publisert 18.12.2007 03:50

- Concha y Toro Reserva i Bag in Box har vært en kjempesuksess i Sverige og har solgt mer enn 600 000 liter på seks måneder etter at den ble lansert i april 2007. Vi er stolte av at vi nå kan introdusere denne kvalitetsvinen for det norske publikummet, sier Anne Eliasson, produktsjef for vin i Brand Partners.

Concha y Toro Reserva er laget på druene caménère og cabernet sauvignon. Produsenten Concha y Toro står også bak ledende merker som Casillero del Diablo og Sunrise.

Chilensk vin

Vinmonopolet vil i siste halvdel av 2008 ha fokus på chilenske viner. Nyskapende produsenter er i ferd med å sette sitt preg på den chilenske vinindustrien, og denne utviklingen ønsker Vinmonopolet å reflektere i sitt vareutvalg ved å fokusere på Chile.

21 nye produkter skal lanseres og Concha y Toro Reserva er den første i rekken av chilenske nyheter i vinåret 2008. Prisen er 350 kroner.

Egenskapene til Concha y Toro Reserva

Råstoff: Carménère 60 % og cabernet sauvignon 40 %

Karakteristikk: Middels fyldig og med dyp rubinrød farge. Duften bærer preg av plommer, kirsebær og solbær. Innslag av sjokolade, mokka og plomme, som er typisk for camérnère-druen, er tydelige i denne vinen, og man kan kjenne et hint av vanilje fra de amerikanske eikefatene. Strukturen kan krediteres cabernet sauvignon-druen og resultatet er meget imponerende.

Lagring: Vinen lagres på amerikanske og franske eikefat i fem måneder.

Passer til: Vinen er bredt anvendelig til både hytteturer og bedre middager hjemme. Den sjenerøse og fruktige vinen passer meget godt til smaksrike kjøttretter, så vel som til retter laget av fugl og fisk.