Du er her

Salaten er i boks

Hvis du skal lage en salat kommer du langt med litt ekstra fetaost. De nye Fetasnackene fra Arla Apetina er et fint tilskudd til salaten.  
Av ct_admin
Publisert 14.08.2007 10:31

 

Smaksvariantene "Hvitløk & grønne oliven" og "Soltørkede tomater" gir salaten det lille ekstra. Fetasnackene fra Arla kan helles rett i salaten.

De to smakene kan kombineres i de fleste salater. I hver boks (150 gram) ligger fetabitene og tilbehøret i en olje som også egner seg i salaten.

Prakisk boks

Hvis du også trenger noe annen spennende som snacks, aperitiff eller tapas, fungerer også Fetasnackene til dette formålet. Fetaostene fra Arla kommer i en praktisk boks som tar lite plass.

Under følger en enkel oppskrift hvor du kan få utnyttet Arla Fetasnack i en frisk og god salat:

Salat med Fetasnack og sitron  

Tilberedningstid: 45min.

Årstid: vår, sommer og høst

Antall: Tilbehør til 4

* 1¾ dl villris (ca. 100 g)

* 6 dl vann

* ¾ teskje grovt salt

* 1 sitron

* 1½ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 250 g)

* 300 g kalde, dampede sukkererter delt i to

* 1 finhakket salatløk (ca. 75 g)

* 2 bokser Apetina Fetasnack med soltørkede tomater (a ca. 150 g)

* ½ teskje havsalt

* friskkvernet pepper

I tillegg

* 4 stykker grillstekt kjøtt, for eksempel kyllingfilet, svinekoteletter eller oksebiffer (ca. 550 g)

* 240 g italiensk fløte

Ha villrisen i en gryte med kokende vann, tilsett salt. Kok risen ved svak varme og under lokk i ca. 35 minuntter slik at risen blir mør. Hell vannet fra risen, damp risen tørr, og kjøl av.

Vask sitronen og skjær den i kvarte og deretter i 1-2 cm store stykker.

Legg romainesalat, villris, bønner og løk lagvis i et flatt fat. Drypp 1½ ss av oljen fra Fetasnacken over salaten. La Fetasnacken dryppe av i en sikt og fordel ost og soltørkede tomater over salaten. Pynt med sitronstykker og drys med salt og pepper. Server salaten sammen med grillstekt kjøtt og brød.

 

Webside: www.arla.no