Du er her

Salaten er i boks

Hvis du skal lage en salat kommer du langt med litt ekstra fetaost. De nye Fetasnackene fra Arla Apetina er et fint tilskudd til salaten.  
Av admin
Publisert 14.08.2007 10:31

 

Smaksvariantene "Hvitløk & grønne oliven" og "Soltørkede tomater" gir salaten det lille ekstra. Fetasnackene fra Arla kan helles rett i salaten.

De to smakene kan kombineres i de fleste salater. I hver boks (150 gram) ligger fetabitene og tilbehøret i en olje som også egner seg i salaten.

Prakisk boks

Hvis du også trenger noe annen spennende som snacks, aperitiff eller tapas, fungerer også Fetasnackene til dette formålet. Fetaostene fra Arla kommer i en praktisk boks som tar lite plass.

Under følger en enkel oppskrift hvor du kan få utnyttet Arla Fetasnack i en frisk og god salat:

Salat med Fetasnack og sitron  

Tilberedningstid: 45min.

Årstid: vår, sommer og høst

Antall: Tilbehør til 4

* 1¾ dl villris (ca. 100 g)

* 6 dl vann

* ¾ teskje grovt salt

* 1 sitron

* 1½ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 250 g)

* 300 g kalde, dampede sukkererter delt i to

* 1 finhakket salatløk (ca. 75 g)

* 2 bokser Apetina Fetasnack med soltørkede tomater (a ca. 150 g)

* ½ teskje havsalt

* friskkvernet pepper

I tillegg

* 4 stykker grillstekt kjøtt, for eksempel kyllingfilet, svinekoteletter eller oksebiffer (ca. 550 g)

* 240 g italiensk fløte

Ha villrisen i en gryte med kokende vann, tilsett salt. Kok risen ved svak varme og under lokk i ca. 35 minuntter slik at risen blir mør. Hell vannet fra risen, damp risen tørr, og kjøl av.

Vask sitronen og skjær den i kvarte og deretter i 1-2 cm store stykker.

Legg romainesalat, villris, bønner og løk lagvis i et flatt fat. Drypp 1½ ss av oljen fra Fetasnacken over salaten. La Fetasnacken dryppe av i en sikt og fordel ost og soltørkede tomater over salaten. Pynt med sitronstykker og drys med salt og pepper. Server salaten sammen med grillstekt kjøtt og brød.

 

Webside: www.arla.no