Du er her

Søker ny bondelagskokk

Det nye «Bondelagskokken» blir avslørt under Det Norske Måltid i januar 2019. En jury bestående av blant andre Jørn Lie, Even Ramsvik og Mette Beate Evensen står for utvelgelsen. Fristen for å søke er nå utsatt til mandag 12. november.
Av Morten Holt
Publisert 07.11.2018 06:55


Nils-Henning Nesje er bondelagskokk frem til den nye blir avslørt under Det Norske Måltid i januar 2019. (Foto: Morten Holt)

– Vi er nå ute etter søkere til stillingen som bondelagskokk, og åpner opp for søknader fra uke 41. Søknadsfrist er utsatt til 12. november. Denne gangen har vi gjort flere forandringer, blant annet at det skal være tre nominerte, og utnevnelsen skjer under Det Norske Måltid i Stavanger 11. januar. I tillegg har vi fått på plass en utrolig sterk kokkefaglig jury, opplyser Anne Cathrine Wangberg i Norges Bondelag.


Jørn Lie. (Foto: Morten Holt)

Den som blir ny bondelagskokk, får et stipend på 100 000 kroner.

Det Norske Måltid – rett arena

– Vi mener at det er naturlig at prisen deles ut under Det Norske Måltid, der matkjennere, produsenter og kokker er samlet for å hylle det beste innen norsk matproduksjon, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

– Kandidaten kan ha ambisjoner om å delta i kokkefaglige konkurranser, starte opp egen bedrift alene eller sammen med andre, utvikle produkter, konsepter og lignende. Som kokk er du en viktig formilder av både kunnskap, inspirasjon og pasjon for matlaging. Det er viktig i dagens Norge, sier Jørn Lie.

Her kan du søke om å bli bondelagskokk

Juryen


Even Ramsvik sitter i juryen. (Foto: Morten Holt)

Her kan du lese mer om juryen som skal stå for utvelgelsen:

Kokk Even Ramsvik, tidligere Ylajali, nå en del av restaurantgruppen Lava Oslo.

Kokk Jørn Lie, eier av Gamle Raadhus restaurant og Vaaghals, manager for kokkelandslagene (junior og senior), og tidligere Bondelagskokk.

Kokk Mette Beate Evensen, kjøkkensjef Røst Teaterbistro Trondheim, har blant annet jobbet på Ylajali

Lars Petter Bartnes (juryleder), leder i Norges Bondelag.

– Autensitet og lidenskap for det særegne ved det norske kjøkkenet og de norske råvarene skal gjenspeile seg i kandidaten og maten, sier Even Ramsvik.

– Det finnes utrolig mange dyktige kokker i Norge, og vi ønsker at de med et bankende hjerte for faget og norsk mat skal søke om å bli «Bondelagskokk», uttaler Mette Beate Evensen.

100 000 i stipend

De to siste gangene har utvelgelsen skjedd under Grüne Woche i Berlin, som alltid arrangeres i januar, men denne gangen vil det hele foregå i forbindelse med Det Norske Måltid.

Det åpnes også for at dem som søker, kan sende inn film av seg selv i forbindelse med søknaden.

Bondelagskokken får et stipend på 100 000 kroner.

Les mer på Bondelaget.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

 

Faktaboks

Disse har vært «Bondelagskokk»

2017-2018: Nils Henning Nesje, Mat med hjerte, Kokkegruppen Chefs Dinners Norge, Møre og Romsdal.

2015-2016: Karla Linhave Siverts, Smalhans, Oslo.

2013-2014: Bodil Fjellestad Eikrem, Gloppen Hotell, Sogn og Fjordane.

2011-2012: Kurt Sverre Øraas, Restaurant Curtisen, Halden, Østfold.

2010: Jørn Lie, Gamle Raadhus og Vaaghals, Oslo.

2009: Inge Johnsen. Liantunet, Trondheim, Sør-Trøndelag

2007-2008: Mikael Forselius, Røros Hotell, Sør-Trøndelag.

2006: Hanne Frosta, Hanne på Høyden, Bergen, Hordaland.

2005: Charlotte Omsted Mohn. Opaker Gård, Kirkenær, Hedmark,

2004: Harald Berger. Oro, Oslo.

2003: Ingvild Skorpen Bøge, Spisekroken, Bergen, Hordaland.