Du er her

Søkelys på vann på Næringsmiddeldagene

Næringsmiddeldagene 2008 arrangeres på Rica Klubben Hotel i Tønsberg fra onsdag 23. januar til fredag 25. januar. Teknologisk Matforum er arrangør, og det er påmeldt 170 deltakere.
Av ct_admin
Publisert 22.01.2008 00:05

Programmet er omfattende med et aktuelt faglig program.

Ikke minst har vannet vårt vært i søkelyset i det siste, og dette blir et av hovedtemaene.

Vann på dagsorden

"Vann er ikke bare drikkevann, men en svært viktig ingrediens i all mat, noe som betyr at slike saker som Giardia-epidemien er svært viktige for matindustrien å få belyst. Matvanene våre er også i stadig endring, og alt fra urnorske matretter til halalslakt berøres.Merking av mat og på hvilken måte folk oppfatter informasjon om mat og helse er det tredje temaet, - et emne som stadig forårsaker ulike debatter.  Vi avslutter med nye, automatiserte produksjonsmetoder, hvor utviklingen stadig går videre, noe som øker effektiviteten i produksjonsbedriftene", heter det i en pressemelding fra Teknologisk Matforum.

Bedriftsbesøk

I tillegg til den faglige delen, som blir torsdag og fredag, vil det være bedriftsbesøk onsdag og en utstilling parallelt med alle tre Næringsmiddeldagene. Av bedrifter som det er mulig å besøke nevnes Pronova BioPharma, Matbørsen AS i Stokke, Vestfold Fugl og Gro Industrier og Nortura Eggprodukter.