Du er her

Rougè Madsen med restaurant på Stavanger-hotell

Daniél Rougè Madsen og Radisson Blu Atlantic Hotel utfordrer matscenen i Stavanger med et nytt konsept og restauranten FireLake.
Av Morten Holt
Publisert 02.02.2018 09:21


Fra restauranten FireLake på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. (Foto: Rezidor Hotel Group)

Den profilerte TV-kokken, kjent fra blant annet serien «Helt vilt» serverer elegant og tradisjonsrik mat laget over åpen ild, med søkelys på gamle, norske tilberedningsmetoder.

Amerikansk konsept i norsk kontekst


Fra restauranten FireLake på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. (Foto: Rezidor Hotel Group)

«FireLake Grill House and Cocktail Bar» startet i Minnesota. Med restauranter i både Minneapolis og Leeds, er nå turen kommet til Stavanger. Restauranten er delt inn i ulike områder og passer perfekt til både store og små selskaper. Med amerikansk grillkultur som utgangspunkt, ønsker Madsen å kombinere dette med norske metoder, lokale og økologiske produkter.

– Det som gjør oss spesielle er at vi bruker mange urnorske preserveringsteknikker som sylting, fermentering, graving og speking, sier Madsen i en pressemelding.

90 prosent norsk mat


Fra restauranten FireLake på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. (Foto: Rezidor Hotel Group)

90 prosent av råvarene kommer fra lokale norske gårder, men det blir også tatt inn eksklusivt kjøtt fra utlandet, som Wagyu-biff fra Japan. På menyen finner en også fersk sjømat og dagens fisk varierer fra kveite til ulike haisorter. Madsen påpeker at ikke bare kjøttet skal være av høy kvalitet, men at FireLakes egne griller og saltblandinger gir maten en unik krydret smak med røykpreg.

Natur og flammer


Daniél Rougè Madsen skal lede den nye restauranten på nyrenoverte Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. (Foto: Morten Holt)

Selv om norske tradisjoner sitter i forsetet, har Madsen med seg et internasjonalt team med erfaringer fra noen av de mest eksklusive restaurantene og hotellene i verden. Selv har Madsen jobbet på flere Michelin-restauranter, som blant annet Waterside Inn i London og Le Moulin i Frankrike.

– Jeg tar med meg kunnskap fra disse stedene, og når gjestene kommer til FireLake kan de forvente mat med mye kjærlighet. Mat laget fra bunn. Mat det er tradisjon bak. Der elementer fra natur og flammer kommer sammen, forteller Madsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her