Du er her

Rhub IPA fra Nøgne Ø

Nøgne Ø lanserer en ny fruktig IPA i samarbeid med franske Brasserie St Germain Sammen med Stephane Boagaert i det franske familiebryggeriet har bryggeriet komponert en IPA med utgangspunkt i en gammel oppskrift fra Brasserie St Germain.
Av ct_admin
Publisert 12.09.2013 04:45

– Vi har laget en ekstra forfriskende IPA med en spennende vri. Denne gang valgte vi humle fra New Zealand og Australia. Dette er meget aromatiske humletyper med noter av mango, grapefrukt og lyche, forteller Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø i Grimstad i en pressemelding.


Rabarbra

– Ølet tilsettes dessuten saft av presset rabarbra som kjøpes fra en bonde i området. Rabarbrasaften tilsettes helt mot slutten av kokingen for å bevare så mye av smaksstoffene og få den rette syrligheten, forteller Jikiun. 

De to selskapene kom første gang sammen i 2011. – Vi fant ut at vi mye til felles i filosofi og arbeidsmetode, forteller Stephane Boagert, som er positivt forventningsfull til responsen fra norske øldrikkere.


Nøgne Ø

Nøgne Ø er kjent som Norges første innovative håndverksbryggeri.  Selskapet hadde en utfordrende start i 2002 med hjemmelaget utstyr og en produktportefølje som markedet forstod lite av.

Siden da har bryggeriet bygget seg opp til internasjonal annerkjennelse og er i dag arbeidsplass for 20 personer. Produktene eksporteres til 28 forskjellige land. Nøgne Ø er kjent for å eksperimentere med nye ingredienser og prosesser, og  i 2010 begynte selskapet å produsere sake, som de første i Europa.  Bryggeriet har gjennom årenes løp høstet mange gullmedaljer i de største ølkonkurransene i verden: World Beer Cup, Australian International Brewing Awards og International Brewing Awards.


Brasserie St Germain

Brasserie St Germain  er mest kjent for sin ølPage 24 Hildegarde Reserve Blonde,  som selges gjennom Vinomonopolet og på en rekke restauranter. Bryggeriet ligger helt nord i Frankrike og drives av brødrene Bogaert.  Brødrene tar i stor grad vare på arven fra tradisjonsrike nordfranske ølsorter, kjent som Biere de Garde: Et sterkt, lyst og overgjæret øl som varierer fra dyp kobberfarget til gyllent i fargen.  Alle øl fra Brasserie St Germain, markedsføres i Norge av Vitaca AS i Oslo.