Du er her

Programmet til Food for the Future

Programmet til årets matfaglige konferanse Food for the Future er klart. Kulinariske Stavanger08 er et av årets viktigste matfaglige arrangement i Europa. Som en del av Europeisk Kulturhovedstad Stavanger2008, setter Food for the Future søkelys på viktige spørsmål om fremtidens måltidsnæring.  
Av ct_admin
Publisert 09.05.2008 05:35

 

20 internasjonale foredragsholdere vil være på plass for å utfordre og gi svar innen bærekraft, sosialt ansvar, samt trender og mat som identitetsbærer. Food for the Future arrangeres i forbindelse med Buffet 2008 og Bocuse d'Or Europe.

Les også: Skeie i aksjon på bursdagen under Bocuse d'Or

Dag 1 - 30. juni 2008

Den globale matindustrien, fremtidens matproduksjon, trender og mat som identitetsbygger er sentrale tema. Det skal sees nærmere på virksomheters sosiale ansvar, samt fakta og myter i forhold til transport og klimamerking. Identitet tar for seg stolthet over regional matproduksjon, hva som må til for å lykkes og gi ideer og innspill overfor produsenter, distributører og salgsledd.

Trender vil ta oss med inn i fremtidsforskerens verden, og presentere ulike matkonsepter som Ikea og Ouest Express - Paul Bocuse sitt fastfood-konsept.

Konferansier denne dagen er Arne Hjeltnes, kommunikasjonsdirektør Marine Harvest

Tidsskjema første dag

09.30-12.30

Foredragsholdere/innledere:

Professor Richard Scase (professor University of Kent, Storbritannia)

Professor Claude Fischler (forskningsdirektør CNRS, Frankrike)

Professor Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg (UMB, Norge)

Paneldebatt: Food for the future.

 

13.30-16.30

Foredragsholdere/innledere

Bærekraft og sosialt ansvar

Thomas Angervall (gruppesjef SIK, Sverige)

Kjerstin Lindvall (leder miljø og sosialt ansvar i ICA, Sverige)

Marit Solberg (direktør Marine Harvest, Norge)

Jan O. Johannessen (konsernmiljøsjef ARLA, Danmark)

Identitet

Professor Xavier Gellynck (professor Universitetet i Ghent, Belgia)

Einar Risvik (forskningsdirektør Nofima, Norge)

Halvor Heuch (destillatør, Norge)

Lionel Lalagoue (rådgiver internasjonale saker, INNAD, Frankrike)

Trender

Birthe Linddal Hansen (sosiolog Kairos Future, Danmark)

René Koster (direktør Restaurant of the Future, Nederland)

Jan Kjellman (direktør IKEA, Sverige)

Jean Fleury (kjøkkensjef Quest Express, Frankrike)

Dag 2 - 1. juli 2008

Denne dagen settes søkelyset på restauranten og kokkens rolle for å ivareta bærekraft, identitet og innovasjon.

Bill Gallagher fra Sør-Afrika er en av kokkeverdenens viktigste opinionspåvirkere og har klare oppfatninger om kokkens rolle i fremtiden.

Charles Philipponnat er direktør og champagneprodusent for en av verdens beste champagner. Hvordan utvikler man et slikt unikt brand? Hvordan ivaretas jordsmonn og bærekraftig produksjon?

Konferansen avsluttes med en time sammen med Nordens mest kjente TV-kokk, Tina Nordstrøm. Her vil du også få møte tidligere Bocuse d'Or-vinnere. Disse, og en rekke andre gjester, vil blant annet fortelle mer om de flotte råvarene, laks og lam, som brukes under Bocuse d'Or Europe 2008.

08.30- 11.30

Foredragsholdere/innledere:

Dr. Bill Gallagher (Sør-Afrika)

Charles Philipponnat (Champagne, Frankrike)

Tina Nordström (TV-kokk, Sverige)

Du kan lese et mer detaljert program på Buffets hjemmeside her.

"