Du er her

Premiere på Smaken av Norge i kveld

I kveld er det premiere på matprogrammet Smaken av Norge på TV2. Programleder Sigurd Sollien og mesterkokk Erling Stenersen Sundal har reist landet rundt for sanke inn de beste råvarene Norge har å by på, og for å lage en fireretters meny med fem lokale kokker.
Av ct_admin
Publisert 18.03.2009 06:05

Erling Sundal og Sigurd Sollien leder den nye programmet Smaken av Norge, som ar premiere i kveld. (Foto: TV2)

Landet er delt inn i fem regioner eller landsdeler, og kokker fra hver region skal konkurrere mot hverandre ved lage en fire retters middag basert på de lokale råvarene fra denne landsdelen.


Fem regioner

Følgende kokker skal konkurrere (i parentes den regionen de representerer):

Petter Klemetsen, Apotekergaarden Restaurant & Bar i Grimstad (Sørlandet), Charlotte Mohn, Opaker Gård i Grue kommune, (Østlandet), Hanne Frosta, Restaurant På Høyden i Bergen (Vestlandet), Mikael Forselius, Verthuset Røros (Midt-Norge) og Roy Magne Berglund, som åpner ny restaurant i Svolvær i juni (Nord-Norge).


10 programmer

Etter fem programmer med reising rundt i landet, treffes de fem kokkene i studio.

I fire programmer konkurrerer de om hvem som lager den beste forretten, kjøttretten, fiskeretten og desserten.

En jury vurderer maten, og avgjør hvilke retter som vinner. De fire vinnerrettene settes sammen til en meny, Smaken av Norge.

I siste program skal vinnermenyen serveres, og vi følger da prosessen på kjøkkenet, ser tilbake på innhentingen av råvarene og er flue på veggen når måltidet blir satt på bordet.